WOMEN TODAY

Collette Divitto: Η 30χρονη με σύνδρομο Down που άνοιξε δική της επιχείρηση μπισκότων

Instagram.com/colletteyscookies

Κάθε εμπόδιο για καλό λένε. Έτσι συνέβη και στην περίπτωση της Collette Divitto, της 30χρονης με σύνδρομο Down, η οποία ύστερα από συνεχόμενες επαγγελματικές απορρίψεις, αποφάσισε να ανοίξει τη δική της επιχείρηση. Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

«Αυτό που αγαπάω περισσότερο στη δουλειά μου είναι η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας για άτομα με κάθε τύπου αναπηρία» ανέφερε η Collette Divitto στη συνέντευξή της στο περιοδικό People, έχοντας η ίδια βιώσει τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη στέρηση ανάλογης επαγγελματικής ανέλιξης.

Το πρόσωπο της Collette Divitto πίσω από την επιτυχημένη επιχείρηση “Collettey’s”cookies

Όταν η ίδια ήταν 26 ετών, πήρε τη μεγάλη απόφαση. Μετέτρεψε το χόμπι της σε μια επιχείρηση μπισκότων με το όνομα “Collettey’s”. H αγάπη της για τα μπισκότα ξεκίνησε όταν ακόμα πήγαινε Λύκειο ενώ ήδη από την ηλικία των 15 αξιοποιούσε τον ελεύθερό της χρόνο ψήνοντας μπισκότα. Με πλήρη απειρία στον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων, η Collette, λοιπόν, έκανε την τολμηρή κίνηση μετά από μία σειρά απορρίψεων, με την πιο συχνή δικαιολογία ότι η ίδια δεν ήταν η «κατάλληλη προσθήκη» στην εταιρεία τους.

 

«Ήταν λυπηρό και δύσκολο. Ένιωθα ότι δεν τους άρεσε αυτό που είμαι»

«Ήταν λυπηρό και δύσκολο. Ένιωθα ότι δεν τους άρεσε αυτό που είμαι. Κανείς δεν θα με προσλάμβανε, γι ‘αυτό αποφάσισα να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση» ανέφερε στην συνέντευξής στο περιοδικό People η Collette Divitto.

«Για ‘μένα ήταν πάντα ένα διασκεδαστικό χόμπι, αλλά τώρα πλέον είναι η επιχείρησή μου. Η εταιρεία μου έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία τέσσερα χρόνια» ανέφερε η Collette Divitto από τη θέση της επιτυχημένης επιχειρηματία, πλέον.

Με έδρα τη Βοστώνη, το “Collettey’s Cookies” είναι πλέον μια επιχείρηση που παράγει μεγάλες ποσότητες μπισκότων -μέχρι και λιχουδιές για σκύλους- σε εβδομαδιαία βάση, για ανθρώπους και εταιρείες σε εθνικό επίπεδο. Ο αριθμός των παραγόμενων μπισκότων αυξάνεται συχνά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Η Collette Divitto ανέφερε στη συνέντευξή της, ότι έχει παράγει έως και 30.000 μπισκότα σε διάστημα δύο εβδομάδων μόνο. Πολλά συγχαρητήρια.