ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ

Caterina Scorsone: Η κόρη της γεννήθηκε με σύνδρομο Down και είναι υπέροχη. Όπως όλα τα παιδιά

Instagram.com / caterinascorsone

Τα παιδιά με σύνδρομο Down δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Τα παιδιά με σύνδρομο Down δεν είναι τα αδύναμα παιδιά της οικογένειας. Είναι απλώς παιδιά, όπως είναι όλα τα υπόλοιπα. Και η Caterina Scorsone, ως μαμά μιας κόρης με σύνδρομο Down μάς το επιβεβαιώ. Πριν λίγες μέρες η Caterina Scorsone μίλησε στο περιοδικό People για την αξιαγάπητη κορούλα της, Pippa.

Caterina Scorsone: Ο μόνος τρόπος να μην εντοπίσεις την τελειότητα, είναι να την ψάχνεις κάπου αλλού»

Η πρωταγωνίστρια του Grey’s Anatomy έχει τρεις κόρες, την 8χρονη Eliza, την 10 μηνών Lucky και την Pipa, η οποία αυτόν τον μήνα κλείνει τα τέσσερα. Τέσσερα χρόνια που άλλαξαν τη φιλοσοφία της περί μητρότητας. Μιλώντας λοιπόν για την τετράχρονη Pippa, η Caterina Scorsone δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη μαμά. «Η διαφορετικότητά της έχει συμπληρώσει την ζωή μου και την οικογένειά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός στο περιοδικό. Ωστόσο, παραδέχεται πως τα συναισθήματά της ήταν διαφορετικά στην αρχή. «Όταν γεννήθηκε η κόρη μου Pippa, φοβόμουν. Δεν ήξερα τίποτα για την τρισωμία 21, το όνομα μιας ακολουθίας ενός τρίτου αντιγράφου του 21ου χρωμοσώματος, γνωστότερο ως σύνδρομο Down. Δεν ήξερα τίποτα. Το μόνο που ήξερα για το σύνδρομο Down ήταν ότι οι άνθρωποι το αντιμετώπιζαν με φόβο. Οπότε σκέφτηκα ότι πρέπει να το αντιμετωπίσω και εγώ με τον ίδιο τρόπο».

«Η κόρη μου είναι τέλεια, όπως ακριβώς είναι»

Ο χειρότερος εχθρός της διαφορετικότητας είναι η προκατάληψη. Εάν οριοθετείς την σκέψη του μυαλού σου απέναντι σε ό,τι διαφορετικό έρχεται στη ζωή σου, τότε δεν θα μάθεις ποτέ τι έχει να σου προσφέρει πραγματικά. Και η Caterina Scorsone άλλαξε γρήγορα την νοοτροπία της. Αποδέχθηκε τη διαφορετικότητα της Pippa ως μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, όπως ακριβώς, εμείς, αποδεχόμαστε τις ιδιαιτερότητες των ατόμων που επιλέγουμε να μας περιβάλλουν. «Άνοιξε μια πόρτα στη ζωή μου προς το καλύτερο», ανέφερε η ηθοποιός για την κόρη της. «Ξαφνικά έγινε ξεκάθαρο», λέει, και προσθέτει: «Δεν υπάρχει πρότυπο ανθρώπου. Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος. Οι μετρήσεις της τελειότητας είναι υποκειμενικές ανάλογα με το άτομο που τις μετράει. Η κόρη μου είναι τέλεια, όπως ακριβώς είναι».

Η Caterine Scorsone, έκανε αυτό που πολύ διστάζουν να κάνουν. Είπε «Ναι» στην διαφορετικότητα και μόνο κερδισμένη βγήκε. «Η γέννηση ενός μωρού με σύνδρομο Down είναι κάτι που πρέπει να αποτελεί λόγο χαράς παρά φόβου», ανέφερε μεταξύ άλλων στο τέλος της συνέντευξής της.