WOMEN TODAY

Billie Eilish: Η ψυχολογική κατάρρευση, η σχέση με το σώμα της, τα χάπια αδυνατίσματος και το σύνδρομο τουρέτ

ⓒ 2021 Jordan Strauss/Associated Press

Billie Eilish. Το παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο που κέρδισε πέντε βραβεία Grammys και είναι μόλις 19 χρονών, έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξή της στο περιοδικό Vanity Fair. Συνέντευξη που επαναλαμβάνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τις ερωτήσεις να επαναλαμβάνονται. Ωστόσο, οι απαντήσεις διαφέρουν από χρονιά σε χρονιά.

Στις 26 Ιανουαρίου, λοιπόν, η Billie Eilish έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, απαντώντας σε όλο και πιο προσωπικές ερωτήσεις καθώς η κάμερα του Vanity Fair την πλησίαζε όλο και περισσότερο. Τα fake news, η επίκριση των social media, η ψυχολογική κατάρρευση, το πρόβλημα υγείας και η φωτογραφία της ίδιας που στάθηκε αφορμή για να κρίνουν κάποιοι το σώμα της, ήταν μερικά από τα κυριότερα θέματα που θίχτηκαν.

Ο κόσμος social media δεν αρέσει στην Billie Eilish

«Μισώ πάρα πολλά πράγματα σχετικά με το internet. Όλοι πιστεύουν ό,τι δουν στην οθόνη. Απλά και μόνο επειδή έχει γραφτεί κάπου», ανέφερε με επικριτικό τόνο η Billie Eilish, μιλώντας για το internet. Σχολιάζοντας τον σάλο που ξέσπασε με αφορμή τη φωτογραφία που φοράει στενό κοντομάνικο μπλουζάκι, αποκαλύπτοντας το σώμα της, η Billie Eilish δήλωσε πως η αντίδρασή της θα ήταν πολύ διαφορετική εάν αυτό είχε συμβεί ορισμένα χρόνια πριν. Πρόσθεσε επίσης, πως τα κοντινά της άτομα ανησύχησαν περισσότερο για εκείνη, παρά η ίδια για τον εαυτό της. Και αυτό γιατί αυτοτραυματιζόταν εξαιτίας του σώματός της, όπως αποκάλυψε η ίδια. «Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, άρχισα να φοράω μεγάλα ρούχα λόγω του σώματός μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θυμάμαι να παίρνω ένα χάπι για απώλεια βάρους όταν ήμουν 12»

«Είμαι πραγματικά, πολύ χαρούμενη που κάτι τέτοιο συνέβη σε αυτή τη φάση της ζωής μου. Γιατί αν αυτό είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια, όταν είχα μια φρικτή σχέση με το σώμα μου, δεν ξέρω πως θα μπορούσε να εξελιχθεί. Τότε δεν έτρωγα τίποτα. Λιμοκτονούσα. Θυμάμαι να παίρνω ένα χάπι για απώλεια βάρους, όταν ήμουν 12. Το μόνο που κατάφερα ήταν να κατουράω το κρεβάτι. Είναι τρελό. Ακόμα δεν μπορώ ούτε να πιστέψω» ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή το σφοδρό body shaming που δέχθηκε πρόσφατα.

Billie Eilish: «Το διαδίκτυο μισεί τις γυναίκες»

«Πίστευα ότι μόνο εγώ μισούσα το σώμα μου αλλά όπως φαίνεται το μισεί και το internet μαζί μου. Μια χαρά» ανέφερε σαρκαστικά η Billie Eilish. «Το internet μισεί τις γυναίκες» πρόσθεσε η ίδια με αφορμή το βίντεο που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο “Not My Responsibility” με ξεκάθαρο μήνυμα κατά του body shaming προς την ίδια αλλά και προς όσους κατακρίνονται για τον ίδιο λόγο.

Όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι της “Ocean Eyes” η Billie Eilish διαγνώστηκε με σύνδρομο Τουρέτ. Μια χρόνια διαταραχή, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι πολλαπλά κινητικά και τουλάχιστον ένα φωνητικό τικ. «Νομίζω ότι η μουσική είναι εξαιρετική θεραπεία για την ίδια. Η δική της μουσική και η δική της perfonmance», δήλωσε ο αδερφός της, Finneas, και πρόσθεσε πως «Η νόσος δεν την επηρεάζει επί σκηνής».

«Νομίζω ότι είναι ανθρώπινο να νοιάζεσαι και απλά δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι δεν νοιάζονται», λέει στο τέλος η Billie Eilish, που πρόσφατα ανακοίνωσε πως δεν θα ξαναδιαβάσει σχόλια στο Instagram καθώς της καταστρέφουν τη ζωή. «Θέλω να κάνω παιδιά και θέλω αυτά τα παιδιά να έχουν παιδιά. Εγώ δεν …» κάνει μια παύση και συνεχίζει λέγοντας με σοβαρό ύφος «Κάποια μέρα θα πεθάνουμε».