CELEBRITIES

Η Billie Eilish αποφάσισε να σταματήσει να διαβάζει comments στο Instagram. «Κατέστρεφαν τη ζωή μου»

Invision/AP Joel C Ryan

Η Billie Eilish στα 18 της μαζί με την ενηλικίωση της δέχεται μια πληθώρα μουσικών βραβείων. Δέχεται τον χαρακτηρισμό του “Next big thing” της μουσικής. Δέχεται το ρεκόρ του να είναι η νεαρότερη ερμηνεύτρια ενός τραγουδιού για τις ταινίες της σειράς James Bond. Δέχεται και μίσος. Πολύ μίσος. Από αυτό που άκριτα και αλόγιστα εκφράζεται στα social media.

Δεν στο λέω έτσι αυθαίρετα αυτό, η ίδια το αποκάλυψε. Μαζί αποκάλυψε και μία απόφασή της που θέλει αρκετή γενναιότητα. Την απόφασή της να μην ξαναδιαβάσει τα σχόλια στο Instagram της. Και η απόφαση αυτή, προήλθε μετά από κάποια εξαιρετικά επώδυνα σχόλια που διάβασε. Ο λόγος που χαρακτηρίζω την απόφαση της 18χρονης τραγουδίστριας, γενναία, είναι ακριβώς το επάγγελμα και η ηλικία της. Ένας καλλιτέχνης, λαχταρά την αποδοχή. Ένας νέος άνθρωπος, λαχταρά τη δικτύωση. Και τα δύο μαζί στη σύγχρονη εποχή μπορούν να μεταφραστούν σε likes και comments. Και η Billie Eilish έχει αποφασίσει να μην τα κοιτάζει πια.

Η Billie Eilish έχει 54,5 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram. Μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να αλληλεπιδρά με τους fan της και να διαβάζει όσο περισσότερο μπορούσε τα σχόλια τους. Όπως είπε όμως σε συνέντευξή της στο BBC Breakfast, σταμάτησε να το κάνει εδώ και λίγες ημέρες. «Μου κατέστρεφε τη ζωή».

Μιλώντας για το τραγούδι της για την ταινία 25η ταινία του Bond και τις πρόσφατες βραβεύσεις της, είπε: «Είναι περίεργο. Όσο πιο cool είναι τα πράγματα με τα οποία καταπιάνεσαι και κάνεις, τόσο περισσότερο σε μισούν οι άνθρωποι».

Κάτι δεν πάει καλά με τα αστεία μας

«Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν σταματάει κανείς γιατί είναι αστείο. Είναι λες και πεθαίνουμε για τα αστεία. Πες ό,τι θες για να κάνεις κάποιον να γελάσει. Το έχω βιώσει αυτό, μεγαλώνοντας. Έλεγα πράγματα με τα οποία νόμιζα ότι οι άνθρωποι θα γελάσουν και αργότερα καταλάβαινα ότι αυτό που είπα δεν ήταν ωραίο», συμπλήρωσε η τραγουδίστρια. Ο αδερφός και συνεργάτης της Finneas, τόνισε ότι οι χρήστες του διαδικτύου νιώθουν ότι η φωνή τους δεν έχει δύναμη παρόλο που σε πλατφόρμες όπως το Twitter και το Instagram, η φωνή φτάνει κατευθείαν στον διάσημο στον οποίο απευθύνεται.

View this post on Instagram

FIVE ARE YOU KIDDING

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Όπως είπε στη συνέχεια η Billie Eilish, θα σταματούσε πολύ νωρίτερα να διαβάζει τα σχόλια αν δεν ήθελε τόσο να κρατήσει την επαφή της με τους fan. «Πάντα ήθελα να έχω επαφή με τους fan και να τους μιλάω. Κάποιοι άνθρωποι το χάλασαν αυτό για εμένα και εκείνους και αυτό είναι χάλια», σημείωσε.

«Προσπαθώ ακόμα να πατάω like σε post των θαυμαστών μου και να τους μιλάω όπου τους βλέπω και να είμαι κοντά τους, γιατί είναι άνθρωποι. Είναι σαν φίλοι μου. Αλλά το internet καταστρέφει τη ζωή μου», πρόσθεσε η Bilie Eilish.

Η στιγμή που η Billie Eilish λύγισε δημόσια

Η Billie Eilish λίγο μετά τη συνέντευξή της στο BBC, κλήθηκε να ανέβει για μία ακόμα φορά στο pontium για να παραλάβει το βραβείο Best International Female Solo Artist στα Brit Awards.

Billie Eilish Instagram Η συγκινημένη Billie Eilish παραλαμβάνει το βραβείο Best International Female Solo Artist στα Brit Awards στο Λονδίνο. / Invision/AP / Joel C Ryan
Η συγκινημένη Billie Eilish παραλαμβάνει το βραβείο Best International Female Solo Artist στα Brit Awards στο Λονδίνο.

H τραγουδίστρια αποδεχόμενη το βραβείο της λύγισε κατά την ευχαριστήρια ομιλία της. «Ένιωσα πολύ μεγάλο μίσος πρόσφατα. Και όταν ανέβηκα στη σκηνή και σας είδα όλους να μου χαμογελάτε, με έκανε ειλικρινά να θέλω να βάλω τα κλάμματα. Και τώρα θέλω να κλάψω. Οπότε σας ευχαριστώ», είπε δακρυσμένη. Νωρίτερα η Billie Eilish είχε ανέβει στη σκηνή για να τραγουδήσει το “No time to die”.

Το μόνο που χρειάζεται και η Billie, κι εσύ και όλοι μας είναι η αγάπη. Ας επενδύουμε περισσότερο σε αυτήν, αντί για το «ανώνυμο», «αστείο», «αθώο», μίσος του διαδικτύου.