FEMALE TALK

Αυτή η γυμνάστρια έμαθε ότι έχει καρκίνο του μαστού επειδή εμπιστεύτηκε το ένστικτο και όχι τον γιατρό της

Instagram.com/leannehainsby

Η Leanne Hainsby είναι μία γνωστή Βρετανίδα γυμνάστρια. Η 35χρονη αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram ότι εδώ και 6 μήνες δίνει μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Μοιράστηκε φωτογραφίες που τη δείχνουν στο νοσοκομείο και ένα κείμενο μέσω του οποίου μοιράστηκε την πραγματικότητα που ζει από τον Αύγουστο του 2022, όταν έλαβε τη σωστή διάγνωση για την κατάστασή της.

Και σου μιλάω για τη σωστή διάγνωση γιατί η Leanne Hainsby που σήμερα δίνει ακόμα τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού, θα μπορούσε να μην την είχε ξεκινήσει ποτέ, σύμφωνα με όσα λέει στο κείμενό της.

«Δύο ημέρες πριν την κηδεία της καλύτερης μου φίλης, βρήκα έναν όγκο στο στήθος μου» γράφει αρχικά. Στη συνέχεια, στο σημείο όπου αφού έχει περιγράψει την περιπέτεια υγείας της αποκαλύπτει τον σκοπό που μοιράστηκε όλες αυτές τις πληροφορίες δημόσια γράφει: «Είμαι νέα για καρκίνο του στήθους στα 35 μου. Πήγα σε έναν γιατρό το ίδιο πρωί που βρήκα τον όγκο και μου είπε ότι όλα ήταν καλά. Εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου και ζήτησα δεύτερη γνώμη. Αυτό μου έσωσε τη ζωή. Εξεταστείτε και εξεταστείτε ξανά».

Μία αμελής διάγνωση θα μπορούσε να είχε κοστίσει τη ζωή της Leanne Hainsby. Αν είχε μείνει στην πρώτη γνώμη που έλαβε, δεν θα είχε ανακαλύψει έγκαιρα ίσως ότι πάσχει από καρκίνο. Δεν θα είχε ήδη συμπληρώσει 12 εβδομάδες χημειοθεραπείας, ούτε θα είχε κάνει επέμβαση στο στήθος της για την αφαίρεση του όγκου, ούτε θα προγραμμάτιζε την ώρα που έγραφε το κείμενο του post της, να κάνει 2 εβδομάδες ακτινοθεραπείας στο προσεχές μέλλον.

Δεν ξέρω αν η περίπτωσή της είναι απλά μία ατυχία, μίας γυναίκας που έπεσε σε «λάθος» γιατρό. Αυτό που σίγουρα ξέρω ως αποτέλεσμα ερευνών είναι ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ των δύο φύλων και στο θέμα της υγείας. Πληθώρα μελετών έχουν δείξει ότι οι γυναίκες σε πολλούς τομείς της ιατρικής φροντίδας, δεν δέχονται τόσο καλές υπηρεσίες όσο οι άντρες. Και ακολουθούν μερικά παραδείγματα.

Η Leanne Hainsby ευτυχώς δεν έμεινε στην πρώτη, ιατρική γνώμη που έλαβε. Κι ευτυχώς παρέμεινε ενεργή επαγγελματικά καθόλη τη διάρκεια των θεραπειών της. «Οι τάξεις μου μου έδιναν κάποιο σημείο συγκέντρωσης και χαρά σε μία κατά τα άλλα τρομερά σκληρή εποχή, οπότε ευχαριστώ τα μέλη που δεν είχαν ιδέα για το πόση χαρά μου έφερναν κάθε μέρα», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Η θεραπεία θα συνεχίσει για μένα για πολύ καιρό και οι επισκέψεις στα νοσοκομεία θα είναι η καθημερινότητα, αλλά συγκεντρώνομαι σε ένα βήμα κάθε φορά», σημείωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι όσα είπε στο post της είναι όσα νιώθει άνετα να μοιραστεί μέχρι τώρα.

Η Leanne Hainsby και ο σύντροφός της, Benjamin Alldis, είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν έναν κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης πριν η γυμνάστρια ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που νιώθει ευγνώμων. Η ευγνωμοσύνη διατρέχει ολόκληρο το κείμενο της, προς τους γιατρούς, προς τους δικούς της ανθρώπους, προς τους νοσηλευτές. Και γι’ αυτό είναι αποφασισμένη μόλις μπορέσει να «δώσει κάτι πίσω».

«Την κατάλληλη στιγμή, είναι σημαντικό για μένα να υπηρετήσω εκείνους που κάνουν θεραπεία κι εκείνους που τους στηρίζουν. Όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι η συμβολή μου θα είναι σημαντική για μένα», ανέφερε.

«Μου μοιράστηκαν κάποια χαρτιά που άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα και με κάποιον τρόπο συνέχισα να προχωράω μπροστά. Αν μπορώ να εμπνεύσω ή να κινητοποιήσω έναν άνθρωπο έστω να συνεχίσει το ταξίδι του ή να πάει να εξεταστεί τότε το μοίρασμα κάτι τόσο προσωπικού θα αξίζει τον κόπο», συμπλήρωσε.

Η Leanne Hainsby ολοκλήρωσε το κείμενό της τονίζοντας ότι είναι σε φανταστικά χέρια. «Είμαι από τους τυχερούς. Τυχερή που διαγνώστηκα νωρίς, τυχερή που προχώρησα γρήγορα στη θεραπεία, τυχερή να ξέρω ότι θα γίνω καλά. Η οπτική σου στη ζωή αλλάζει πολύ σε τέτοιους καιρούς. Νομίζω ότι οποίος έχει αναγκαστεί να ρωτήσει “Πεθαίνω;” έναν γιατρό θα έλεγε επίσης το ίδιο. Αλλά μετά μάχεσαι. Κερδίζεις μία δύναμη που δεν ήξερες ότι είχες και συνεχίζεις να προχωράς. Δυνατός, όσο πιο υγιής γίνεται και ενδυναμωμένος», κατέληξε το μήνυμά της.