ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Αυτή η γυναίκα σού δείχνει αυτό που κανείς δεν σου λέει για το σώμα μετά την εγκυμοσύνη

Instagram.com/danaemercer

Η Danae Mercer είναι μία social media influencer και δημοσιογράφος που έχει αφιερωθεί στο να δώσει πραγματική, απτή διάσταση στο κίνημα του body positivity και του body acceptance. Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, έχει με διάφορους τρόπους καταρρίψει τον μύθο της τελειότητας, είτε δείχνοντας πώς οι όποιες ατέλειες στο σώμα, κρύβονται με το κατάλληλο φως και οπτική γωνία στις φωτογραφίες, είτε δείχνει το αληθινό της σώμα και ζητά περισσότερα κορμιά σαν το δικό της στα social media.

Η Danae Mercer πρόσφατα διένυσε την πρώτη της εγκυμοσύνη. Ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τον Ιούνιο του 2022. Xρησιμοποίησε την πλατφόρμα της όλο αυτό το διάστημα για να μιλήσει για τις αλλαγές στο σώμα της, αλλά και για καταδείξει πόσο εύκολα τα social media μπορούν να αποκρύψουν την «αλήθεια» για το σώμα κάποιου και να «κρύψουν» ακόμα και μία φουσκωμένη από την εγκυμοσύνη κοιλιά. Mαζί με τον Ιταλό σύζυγό της, υποδέχτηκε την κόρη της, Aurora, στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2022.

Η νέα χρονιά βρήκε τη Danae Mercer μαμά και με ένα εντελώς διαφορετικό σώμα σε σχέση με αυτό που είχε πριν μείνει έγκυος. Η Danae Mercer κατέγραψε και πάλι την αλλαγή και θέλησε να τη μοιραστεί μέσα από ένα ακόμα video στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Με αυτό ελπίζει να κάνει τις γυναίκες εκεί έξω που βρίσκονται στην ίδια θέση με εκείνη, να νιώσουν λιγότερο μόνες.

«Κανείς δεν μου είπε ότι ακόμα κι αφού γεννήσεις, συνεχίζεις να δείχνεις έγκυος», έγραψε αρχικά η Danae Mercer συνοδεύοντας το video της που την έδειχνε να φορά άλλοτε εσώρουχο λοχείας κι άλλοτε κολάν και σορτς, πότε μόνη της και πότε με την κόρη της αγκαλιά και την κοιλιά της, που πλέον δεν φιλοξενεί το μωρό της, προτεταμένη.

Κανείς δεν της είπε «Ότι η κοιλιά ακόμα πετάγεται προς τα έξω, με τον ίδιο τρόπο που έκανε όταν ήσουν έξι μηνών έγκυος. Ότι το δέρμα σου θα είναι μαλακό και παράξενο και νέο», σημείωσε. «Κανείς δεν μου το είπε. Κι ίσως κανείς δεν το είπε και σε εσένα», πρόσθεσε.

Το κίνητρο για να μοιραστεί το video της είναι αυτό που την ώθησε να ξεκινήσει να μοιράζεται τις εικόνες του αληθινού κορμιού της στα social media. Να δείξει ότι όλο αυτό που συμβαίνει στην ίδια και σε πόσες άλλες γυναίκες στη Γη, είναι φυσιολογικό. Να θυμίσει σε όλους ότι πρέπει να είναι ευγενικοί με το σώμα τους.

«Σήμερα, ήθελα να το μοιραστώ αυτό. Σε περίπτωση που σε βοηθήσει να νιώσεις λιγότερο μόνη. Είναι εντάξει να κλαις γι’ αυτές τις αλλαγές. Κι εγώ το έκανα. Ακόμα το κάνω μερικές μέρες», σημείωσε με ειλικρίνεια η Danae Mercer.

«Αλλά να θυμάσαι ότι το σώμα σου είναι ένα θαύμα. Ένα που δημιούργησε ζωή. Και φιλοξένησε ένα άλλο σώμα. Οπότε συμπεριφέρσου στον εαυτό σου με καλοσύνη. Με ευγένεια. Λέγε γλυκές λέξεις στο δέρμα σου. Επιβεβαίωσε θετικά τα μέλη του σώματός σου. Μίλα τους ξανά και ξανά μέχρι να σου γίνει δεύτερη φύση. Μέχρι να θυμηθείς ότι είσαι όμορφη. Ακριβώς όπως είσαι», κατέληξε το δυνατό μήνυμα της Danae Mercer προς κάθε νέα μαμά.

Για την Danae Mercer, όπως και για όλες μας, η προσπάθεια να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να νιώθεις καλά μέσα στο σώμα σου και να μην το κρίνεις αυστηρά, είναι συνεχής. Είναι μία προσπάθεια που συναντά εμπόδια με κάθε μικρή, πόσο μάλλον μεγάλη αλλαγή, στην εικόνα μας. Είναι όμως μία μάχη που «κερδίζεται», όταν στη φαρέτρα σου βάλεις το «όπλο» της ευγνωμοσύνης. Της ευγνωμοσύνης για όλα όσα καθημερινά κάνει το σώμα σου για σένα.

Της συνειδητοποίησης ότι χωρίς τους μαγικούς μηχανισμούς του δεν θα υπήρχες εδώ για να το κρίνεις αυστηρά. Και μετά την εγκυμοσύνη αυτή, η ευγνωμοσύνη για το σώμα μεγαλώνει, αρκεί να σκεφτείς ότι το σώμα σου αυτή τη φορά δεν έκανε πράγματα μόνο για σένα, αλλά και για το παιδί σου. Να του μιλάς τρυφερά, λοιπόν, να το αγγίζεις, να το βοηθάς να το αποδέχεσαι. Και μαζί θα αποδεχτείς κι εσένα την ίδια.