ROLE MODELS

Αυτή η γυναίκα παραδίδει μαθήματα body confidence και απαντήσεων στους haters μέσα από το TikTok

Instagram.com/jess_megan_

Η Jess Megan δεν προτιμά τον όρο body positivity. Προτιμά τον όρο body confidence, αυτόν που αφορά την αυτοπεποίθηση που έχεις όταν αποδέχεσαι το σώμα σου και τον εαυτό σου και ζεις αναπολογητικά με αυτόν. Η Jess Megan έχει 419,4 χιλιάδες followers στο TikTok μέσω του οποίου μοιράζεται τα μαθήματα που έμαθε στο δικό της ταξίδι προς την αποδοχή και κηρύττει τη μαγεία της αυτοπεποίθησης για το σώμα μας κι όλα τα μαγικά πράγματα που κάνει για εμάς.

Η Jess Megan είναι μοντέλο και influencer και για πολλές γυναίκες εκεί εξώ είναι κάτι σαν τη «μεγάλη αδερφή» τους, που τις βοηθά στον δρόμο τους να νιώσουν καλύτερα ζώντας στο δικό τους σώμα. Ο λογαριασμός της στο TikTok σκορπίζει χαρά, υποστήριξη και εκπαίδευση στο body confidence, για όλους.

Η Jess Megan ξεκίνησε να δημιουργεί την πλατφόρμα της όταν στα 22 της χρόνια ξεκίνησε να αναρτά το portfolio από τη δουλειά της ως μοντέλο στα social media. «Εκείνη την εποχή φορούσα νούμερα 38- 40 και θεωρούμουν plus size μοντέλο», διευκρίνισε μιλώντας πρόσφατα στο βρετανικό περιοδικό Glamour. Είδε, λοιπόν, τότε ότι πολλές γυναίκες βρέθηκαν στα προφίλ της στα social media γιατί «δεν είχαν συνηθίσει να βλέπουν το δικό μου σωματότυπο σε καμπάνιες μόδας και ομορφιάς».

«Απολάμβανα τις συζητήσεις με αυτές τις γυναίκες, ειδικά για τη βιομηχανία του modelling αλλά τότε συνειδητοποίησα ότι γενικώς, έχουμε ένα πρόβλημα με την εικόνα του σώματος ως κοινωνία», σημείωσε η Jess Megan που αποφάσισε μέσα από τις δικές της πλατφόρμες να κανονικοποιήσει τα κανονικά σώματα, με το περιεχόμενό της. Κι αυτό κάνει μέσα από το TikTok

Το περιεχόμενό της είναι η ίδια που ζει τη ζωή της και χαίρεται κάθε στιγμή. Με το σώμα της, που απολαμβάνει να το αφήνει να την εξυπηρετεί και που αγαπά να φροντίζει. Και το εμπλουτίζει με τα λόγια της, αξιοποιώντας το πτυχίο της στην δημιουργική γραφή.

«Νομίζω ότι κάνει τους ανθρώπους να δουν τα σώματά τους ως κάτι που τους πληγώνει λιγότερο και νομίζω ότι τους βοηθά σε καθημερινή βάση», εξηγεί για το πώς αντιλαμβάνεται να λειτουργεί το περιεχόμενό της.

«Έχουμε περάσει εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης για να λέμε στον εαυτό μας πόσο άσχημοι είμαστε, πόσο μη ελκυστικοί είμαστε, πόσο άτονα δείχνουν τα μαλλιά μας. Τελικά, το ανθρώπινο σώμα είναι τόσο εκπληκτικό μπορεί να κάνει τόσα πολλά», αναφέρει χαρακτηριστικά για τη φιλοσοφία του body confidence η Jess Megan.

«Θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι η ζωή είναι πολύ σύντομη και είναι πολύ αποκαρδιωτικό και πολύ βαρετό να την περνάς μισώντας τον εαυτό σου για κάτι που είναι πραγματικά εκπληκτικό», αναφέρει σε άλλο σημείο, και αυτή η διαπίστωση για τη συντομία του ταξιδιού που λέγεται ζωή ήταν που την έκανε κι εκείνη να αγαπήσει το σώμα της. Σε video σαν το παρακάτω θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοεί.

Βλέπεις η Jess Megan δεν γεννήθηκε οπαδός του body confidence, έμαθε να είναι στην πορεία κι αυτό που θέλει είναι απλά να γλιτώσει χρόνο σε αυτό το ταξίδι για όσους την ακολουθούν. «Όταν ήμουν 15 είχα μία φαντασίωση ότι θα έκοβα την κοιλιά και τα μπούτια μου λες και ήταν donner» έγραφε παλιότερα στο rte.ie, η influencer. Κι ακόμα και σήμερα υπάρχουν στιγμές, όπως έλεγε που μπορεί να μην νιώθει τέλεια με το σώμα της, αλλά όλες εκείνες τις στιγμές επιτρέπει στον εαυτό της να νιώθει ουδέτερα μαζί του.

«Θα το αντιμετωπίσω με ειλικρίνεια και θα του πω “Δεν νιώθω ότι μπορώ να σε αγαπώ σήμερα γιατί αυτή η διαδικασία είναι σαν rollercoaster κάποιες φορές. Αλλά θα σου συμπεριφερθώ με φροντίδα και σεβασμό”. Και θα πάω το σώμα μου μία βόλτα, θα ακούσω ένα νέο album, θα διαβάσω», εξηγούσε. Η Jess Megan πάντα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι προνόμιο να έχει ένα σώμα που λειτουργεί κι αυτός είναι ο οδηγός της (και) σε αυτές τις στιγμές.

Εκτός όμως από το body confidence που πρεσβεύει και εκπέμπει, ο λογαριασμός της στο TikTok, περιλαμβάνει και κάποια ακόμα εξαιρετικά video όπως το παρακάτω, που ουσιαστικα είναι ο καλύτερος τρόπος να απαντήσεις σε οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο δέχεσαι για την εικόνα σου.

@jess_megan_ There’s literally nothing anyone can do if you believe you are a 10. #bodyimage #selflove #belly #feministiktok ♬ original sound – Custom Motion

«Λαμβάνω πολλά μηνύματα από προσβεβλημένους άνδρες στα posts μου, που πιστεύουν ότι είναι εξωφρενικό που κάποιος που υπάρχει με το δικό μου σωματότυπο τολμά να νιώσει αυτοπεποίθηση», εξηγεί στο Glamour η Jess Megan.

«Οι άνδρες έχουν αυτό το στερεότυπο ότι αν δεν είσαι η “τέλεια” γυναίκα (στα δικά τους μάτια), τότε θα έπρεπε τελικά να κρύβεσαι μέχρι να μεταμορφωθείς σε μία τέλεια εκδοχή σου. Αν τους έβλεπα αυτούς τους άνδρες θα τους ρωτούσα τι προτιμούν να κάνω; Ποιο θα ήταν το ιδανικό σενάριο στο μυαλό τους; Για μένα, τελικά είναι τόσο λυπηρό. Δεν σκέφτονται ποτέ πόσο χρόνο σπαταλούν μισώντας γυναίκες; Είναι βαρετό, ασχολήσου με τον εαυτό σου. Ο τρόπος που υπάρχω ή που παρουσιάζω τον εαυτό μου δεν σε βλάπτει», εξηγεί η Jess Megan για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται στο TikTok.

«Αυτοί οι άνδρες προσβάλλονται γιατί νιώθουν ότι θα έπρεπε να παρουσιάζονται μπροστά τους μόνο γυναίκες που βρίσκουν ελκυστικές. Κι αυτή είναι μία τρομερά εγωκεντρική οπτική στον κόσμο», καταλήγει. Και μπορείς να υπογραμμίσεις κάθε λέξη της.