FEMALE TALK

7 διάσημες γυναίκες μιλούν ανοιχτά για τον αυνανισμό. Self love σε άλλα επίπεδα

Willy Sanjuan/Invision/AP Images

Πολύ πρόσφατα μία συνέντευξη της Billie Eilish έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς η νεαρότερη βραβευμένη δις με Όσκαρ τραγουδοποιός, μίλησε σε αυτή ανοιχτά για θέματα όπως η σεξουαλικότητά της αλλά και ο αυνανισμός. Η γυναικεία σεξουαλικότητα και ιδιαίτερα ο αυνανισμός παραμένουν ταμπού ακόμα κι αν διανύουμε το 2024. Πριν την Billie Eilish ωστόσο υπήρχαν κι άλλες διάσημες γυναίκες που μίλησαν γι’ αυτό το ζήτημα και προσπάθησαν να σπάσουν τα ταμπού που όλες μας αντιμετωπίζουν.

Η απενοχοποίηση του self pleasure είναι επιτακτική ανάγκη. Ο αυνανισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας, το σώμα μας, το τι απολαμβάνουμε και τι όχι και το να τον αντιμετωπίζουμε με αισθήματα ενοχής ή ντροπής είναι ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνία έχει αποφασίσει να καταπιέσει τη σεξουαλικότητα. Οι διάσημες γυναίκες που θα δεις παρακάτω μιλούν για τον αυνανισμό, προσφέρουν τα δικά τους tips γι’ αυτόν και βάζουν το δικό τους λιθαράκι στο να σπάσουν τα ταμπού που μας περιορίζουν.

Billie Eilish

διάσημες μιλούν για αυνανισμό Richard Shotwell/Invision/AP Images

Στην πρόσφατη συνέντευξή της για το Rolling Stone, η Billie Eilish είχε αναφέρει το σεξ ως τον αγαπημένο της τρόπο για να αποσυμπιέζεται. «Οι άνθρωποι νιώθουν τόσο άβολα να μιλούν γι’ αυτό και νιώθουν περίεργα, όταν οι γυναίκες είναι πολύ άνετες με τη σεξουαλικότητά τους και μιλούν για αυτήν. Νομίζουν ότι είναι πολύ κακοπροαίρετο να μιλάμε γι’ αυτό και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να αλλάξει», είχε πει πριν μιλήσει για την μεγάλη αξία του αυνανισμού.

«Είναι ένα τεράστιο, τεράστιο μέρος της ζωής μου και μια τεράστια, τεράστια βοήθεια για μένα. Οι άνθρωποι πρέπει να το παίζουν, φίλε. Δεν μπορώ να το τονίσω πιο καθαρά, ως κάποια με ακραία θέματα σώματος και δυσμορφία, τα οποία κουβαλούσα σε όλη μου τη ζωή», είχε πει χαρακτηριστικά για τον αυνανισμό, ενώ έδωσε και τα δικά της tips για ένα πιο απολαυστικό session αγάπης προς τον εαυτό σου.

Jada Pinkett Smith

Taylor Jewell/Invision/AP Images

Το 2018 η Jada Pinkett Smith είχε μιλήσει για τον αυνανισμό με τις συμπαρουσιάστριές της στη διαδικτυακή εκπομπή Red Table Talk.

«Έμαθα για το σεξ διαφορετικά. Η γιαγιά μου μού μίλησε για την αυτοϊκανοποίηση επειδή ήθελε να ξέρω ότι αυτή την απόλαυση την προσφέρω εγώ σε μένα. Δεν ήθελε να πέσω στα χέρια κάποιου άντρα κι αν μου πρόσφερε ικανοποίηση να νομίζω ότι ήταν εξαιτίας του. Και μου το έμαθε αυτό όταν ήμουν 9 ετών», είχε πει η ηθοποιός.

Emma Watson

διάσημες μιλούν για αυνανισμό Evan Agostini/Invision/AP Images

Κατά τη διάρκεια μίας συζήτησής της με τη Gloria Steinem, η Emma Watson αναφέρθηκε σε ένα site που πουλά πορνογραφικά βίντεο βασισμένα σε έρευνα που αφορά τη γυναικεία ευχαρίστηση στο σεξ. Φυσικά, ήταν συνδρομήτρια σε αυτό.

«Ένας φίλος μου είπε για ένα site που λέγεται OMGYes, το οποίο είναι αφιερωμένο στη γυναικεία ευχαρίστηση. Μακάρι να είχε δημιουργηθεί παλιότερα. Σίγουρα πρέπει να το τσεκάρετε», είχε πει.

Shailene Woodley

Chris Pizzello/AP Images

Η Shailene Woodley σε συνέντευξή της στο Net-a-Porter είχε μιλήσει για την ανάγκη της εκπαίδευσής μας πάνω στο θέμα του γυναικείου αυνανισμού. «Σαν νέα γυναίκα δεν μαθαίνεις πώς να προσφέρεις ευχαρίστηση προς τον εαυτό σου, δεν μαθαίνεις τι είναι ο οργασμός, δεν μαθαίνεις ότι θα έπρεπε να έχεις συναισθήματα ευχαρίστησης. Πάντα ονειρευόμουν να γράψω ένα βιβλίο με τίτλο “Δεν υπάρχει σωστός τρόπος να αυνανίζεσαι”», είχε πει η ηθοποιός.

Halle Berry

Chris Pizzello/AP Images

Η Halle Berry είχε τον πρώτο της οργασμό σε ηλικία 11 ετών και μίλησε γι’ αυτό δημόσια. «Θυμάμαι τον πρώτο μου οργασμό. Και το έκανα εγώ στον εαυτό μου. Έπαιζα με τον εαυτό μου και ανακάλυπτα τη σεξουαλικότητά μου, όπως τα περισσότερα κορίτσια», είχε πει η ηθοποιός.

Eva Longoria

διάσημες μιλούν για αυνανισμό Jordan Strauss/Invision/AP Images

Η Eva Longoria είναι τόσο αφοσιωμένη στο να ενθαρρύνει τις άλλες γυναίκες να ανακαλύψουν την αξία του αυνανισμού που έχει χαρίσει sex toys σε όλες τις φίλες της. «Δεν απολάμβανα το σεξ μέχρι που ξεκίνησα να αυνανίζομαι. Πριν από αυτό δεν ήμουν πραγματικά σεξουαλική. Αγόρασα τον πρώτο μου δονητή πριν 3 χρόνια. Είναι κρίμα που δεν το είχα ανακαλύψει νωρίτερα. Τώρα χάρισα δονητές σε όλες μου τις φίλες. Ουρλιάζουν όταν ανοίγουν τη συσκευασία. Το καλύτερο δώρο που μπορώ να τους δώσω είναι ένας οργασμός», είχε πει στο περιοδικό Self πριν από λίγα χρόνια.

Khloe Kardashian

διάσημες μιλούν για αυνανισμό Evan Agostini/Invision/AP Images

H Khloe Kardashian υποστηρίζει το self love με τόση θέρμη που έγραψε σε blog τα δικά της tips για τον πιο ευχάριστο αυνανισμό. Από το να δεις πορνό, μέχρι να πάρεις χρόνο και να δώσεις μια ευκαιρία στο λιπαντικό, η Khloe Kardashian έχει δώσει τις δικές της συμβουλές συμβάλλοντας στην αποστιγματοποίηση του αυνανισμού. Κάποιες από τις συμβουλές της μπορείς να τις βρεις εδώ.