ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 τρόποι να χαρείς την άνοιξη, αν και είσαι στην καραντίνα

Unsplash

Αν και ζούμε σε μία χώρα όπου η άνοιξη και το φθινόπωρο υπάρχουν μόνο στη θεωρία, και βιώνουμε απλώς εναλλαγές χειμώνα- καλοκαιριού, έφτασε η ώρα που η φύση άνθισε. Η μέρα μεγάλωσε και μεταφερθήκαμε από το σαλόνι στο μπαλκόνι. Εκεί τρώμε, εκεί αράζουμε και πολύ πιθανόν να το έχεις ήδη κάνει χώρο εργασίας.

Η καραντίνα ήταν πιο εύκολη στην πράξη όσο διανύαμε ακόμα τον Μάρτιο. Έκανε κρύο και η κακοκαιρία ήταν κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το χουχούλιασμα και οι ταινίες ήταν η μόνη επιλογή. Μέχρι που η έσκασε μύτη η άνοιξη κι άντε να καθίσεις στα αυγά σου. Επειδή όμως #menoumespiti και δεν είναι αστείο, θα κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή και θα απολαύσουμε τη φύση από το μπαλκόνι μας, κάνοντας μικρούς και κοντινούς περιπάτους. Αλλά και μερικά ακόμα πράγματα που θα σε κάνουν να καλωσορίσεις την άνοιξη για να μην μελαγχολήσεις.

Κηπουρική

Εφόσον μιλάμε για άνοιξη και φύση, το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να φέρουμε τη χλωρίδα στο σπίτι μας. Έχεις μεγάλη βεράντα, μικρό μπαλκονάκι; Θέλεις να βάλεις μερικά μικρά φυτά στα παράθυρα του σπιτιού σου; Αγόρασε λουλούδια της εποχής ή καλλιέργησε τα δικά σου λαχανικά. Το δικό σου θυμάρι στο μπριάμ έχει άλλη νοστιμάδα.

Πασχαλινές ετοιμασίες

Δεν έχει σημασία αν γιορτάζεις παραδοσιακά το Πάσχα. Η διακόσμηση θα σου φτιάξει τη διάθεση. Φτιάξε κουνελάκια από χαρτί, βάψε αυγά, κρέμασε λουλούδια. Μην ξεχνάς, κοντοζυγώνει και η Πρωτομαγιά. Συν τοις άλλοις, θα μειώσεις σημαντικά και τα επίπεδα άγχους.

Κάνε μία βόλτα (αλλά παρατήρησε)

Στείλε το μήνυμά σου, πάρε μαζί την ταυτότητά σου και κάνε έναν περίπατο. Αλλά μην κοιτάς στον δρόμο. Προσπάθησε να συνδεθείς με τη φύση, τώρα που την έχεις περισσότερη ανάγκη από ποτέ. Άκου τα πουλιά και στρέψε το πρόσωπό σου προς τον ήλιο. Αλλά όχι στη μέση του δρόμου. Χρειάζεσαι βιταμίνη D και την ηρεμία που μπορεί να σου δώσει μία βόλτα στο πάρκο.

Κάνε δουλειές που ανέβαλλες

Ξέρω ότι αυτό δεν ακούγεται ιδιαίτερα ανοιξιάτικο, αλλά είναι ένας καλός τρόπος να μην σκέφτεσαι ότι δεν είσαι έξω. Ευκαιρία να κατεβάσεις τα καλοκαιρινά (ή πιο ελαφριά) ρούχα. Να πετάξεις αντικείμενα και έπιπλα που βαραίνουν τον χώρο. Να βάλεις μία πιο λεπτή κουρτίνα στην κρεβατοκάμαρα. Και ένα αρωματικό κερί με καλοκαιρινές μυρωδιές. Την ανοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις.