ΥΓΕΙΑ

Το τσάι σου χαρίζει μακροζωία και καλύτερη υγεία. Να και 4 προτάσεις για να πίνεις κάθε μέρα

Unsplash

Οι απανταχού tea lovers θα χαρούν και ίσως θα δικαιωθούν με αυτά τα νέα. Όπως όλα δείχνουν, μόλις προσγειώθηκε μία έρευνα που επιβεβαιώνει ότι πρέπει να πίνεις τσάι 3 φορές την εβδομάδα. 3 φορές την εβδομάδα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Κυριολεκτικά.

Τα ευρήματα της νέας έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Ευρωπαϊκό Περιοδικό Προληπτικής Καρδιολογίας. Μελέτησαν πάνω από 100.000 Κινέζους ενήλικες, οι οποίοι δεν είχαν ιστορικό καρδιακής προσοβλής, καρκίνου ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Συγκεντρώθηκαν πληροφορίες για την κατανάλωση τσαγιού μέσα από κλασικά ερωτηματολόγια. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Σε εκείνους που έπιναν 3 ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα και εκείνοι που έπιναν λιγότερο συχνά. Ή και καθόλου.

Η έρευνα είχε διάρκεια 22 χρόνων. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι όσοι έπιναν τσάι 3 ή και περισσότερες φορές μέσα στην εβδομάδα, είχαν 20% μειωμένο ρίσκο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο, συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Είχαν επίσης λίγο μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής (1,26 χρόνια). Το σημαντικότερο εύρημα είναι ότι υπάρχει μειωμένος κίνδυνος για αθηροσκληρωτική καρδιακή νόσο, που είναι άκρως επικίνδυνη.

Δεν υπάρχει ακριβής εξήγηση στο γιατί το τσάι είναι τόσο ευεργετικό. Οι ειδικοί το αποδίδουν στις πολυφαινόλες, που είναι χημικές ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Κατέληξαν επίσης στο ότι κάθε είδος τσαγιού έχει και διαφορετική επίδραση. Η δημοφιλέστερη επιλογή στην έρευνα ήταν το πράσινο τσάι (49%), ακολούθησε το τσάι με γεύση (43%), ενώ το 8% έπινε μαύρο τσάι.

Μετά από αυτά τα καλά νέα, αν και είμαι ορκισμένη fan του καφέ, πάω να βάλω την τσαγέρα μου και να αυξήσω το προσδόκιμο ζωής. Και ξέρω ακριβώς πού θα βρω το τσάι που ψάχνω. Για ρίξε κι εσύ μια ματιά.

Pukka

pukka
ORGANIC BRANDS

Pukka Tea

Για Αποτοξίνωση / Feel New
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Anassa

Θα βρείτε τα υπέροχα τσάγια του σε διάφορα καταστήματα της χώρας

anassa

Ο δρόμος του τσαγιού

Chai bio - Ο Δρόμος του Τσαγιού
TEAROUTE.GR

Chai bio - Ο Δρόμος του Τσαγιού

Πλούσια και ζεστή αρωματικά σύνθεση, δημιουργημένη εξ’ ολοκλήρου με βιολογικής καλλιέργειας πρώτες ύλες. Ακολουθώντας πιστά την παραδοσιακή ινδική συνταγή του chai, αρωματίσαμε το μαύρο τσάι από το Assam με κομμάτια κανέλας, πιπερόριζας, γαρύφαλλου, μαύρου πιπεριού και κάρδαμου. Προσθέστε γάλα και απολαύστε μία γλυκιά και κρεμώδη κούπα, που αφήνει καυτερή αίσθηση στον ουρανίσκο.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Yogi Tea

Yogi tea
SKROUTZ

Yogi Tea Green Chai

Πράσινο τσάι Yogi
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ