ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τεράστιο όφελος που σου δίνει μισό αβοκάντο την ημέρα

Unsplash

Η υγεία της καρδιάς είναι αποτέλεσμα ενός συνόλου πραγμάτων. Το οικογενειακό ιστορικό, οι ανθυγιεινές συνήθειες, η σωματική άσκηση και, last but not least, οι διατροφικές επιλογές.

Ποιες είναι οι πιο γνωστές τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά; Τα φρούτα, λαχανικά, ψάρι, ξηροί καρποί και τροφές ολικής άλεσης. Μέσα σε αυτές υπάρχει μία τροφή που μπορείς να καταναλώνεις καθημερινή με διάφορους τρόπους, χωρίς να φτάσεις στο σημείο να τη βαρεθείς. Και αυτή είναι το αβοκάντο.

Και αν δεν ακούς εμένα, άκου την καρδιολόγο Suzanne Steinbaum. «Τρώω μισό αβοκάντο την ημέρα. Έχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Έρευνες έχουν συνδέσει αυτά τα λιπαρά με μειωμένες φλεγμονές και επίπεδα χοληστερίνης.

Τα αμέτρητα οφέλη του στην υγεία

Το αβοκάντο έχει αμέτρητες φυτικές ίνες και έχει σχετιστεί με τη μείωση του μεταβολικού συνδρόμου, που είναι μία ομάδα παθήσεων που αυξάνουν το ρίσκο για διαβήτη, εγκεφαλικό και καρδιακή νόσο. Οι βιταμίνες του μειώνουν την πίεση και τις φλεγμονές ενώ είναι ιδανική επιλογή ως σνακ μετά τη γυμναστική επειδή επανορθώνει για τα υγρά που χάνονται και θεραπεύει τον τραυματισμό των αρθρώσεων. Τέλος, βελτιώνει την όραση και την ποιότητα του ύπνου.

Πώς θα φας το αβοκάντο

Από που να αρχίσω; Το απόλυτο σύμβολο του πρωινού και του brunch σε φέτα ολικής άλεσης, σε smoothie, σε σάντουιτς αλλά και μαζί με αυγά. Μπορείς να το λιώσεις και να το κάνεις γουακαμόλε ή να βάλεις φέτες σε σαλάτα. Φαντασία να έχεις και το αβοκάντο μπορεί να καταναλωθεί με αμέτρητους τρόπους.