ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το πιο βασικό λάθος που κάνουμε στις σχέσεις μας και πώς να το διορθώσουμε

Unsplash

Για να ζήσουμε όλα όσα ονειρευόμαστε χρειάζεται μια ουσιαστική προετοιμασία για να τα αναγνωρίσουμε και να τα καλωσορίσουμε στη ζωή μας, όταν τελικά έρθουν.

*Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε έναν έρωτα μοναδικό αληθινό και δυνατό, παρ’ όλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε πώς να προετοιμαστούμε για αυτόν και στη χειρότερη περίπτωση αντί να δημιουργούμε τις ευνοϊκές συνθήκες για να έρθει, άθελά μας τον υπονομεύουμε.

Δεν θα ξεχάσω το παράδειγμα του Ιάκωβου. Όταν ζήτησε τη βοήθειά μου με την εγγραφή του στις δωρεάν συνεδρίες διψούσε να ζήσει αυτόν ακριβώς τον έρωτα. Θεωρούσε πως είχε αφοσιωθεί πλήρως σε αυτόν το στόχο κι η αλήθεια είναι πως δεν του έλειπε τίποτε.

Επιτυχημένος επαγγελματικά, οικονομικά ανεξάρτητος, εμφανίσιμος, φαινομενικά τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο σε αυτόν το στόχο. Καθώς περνούσαν οι συνεδρίες, ωστόσο, σταδιακά αποκαλύφθηκε πως ο Ιάκωβος έμενε μαζί με την 80χρονη μητέρα του και τη διαζευγμένη αδελφή του.

Στον βωμό αυτής της συμβίωσης ο Ιάκωβος είχε αρνηθεί πολλές εξόδους με τους φίλους και τους συναδέλφους του, γιατί πάντοτε έπρεπε να γυρίσει νωρίς ώστε να μην ανησυχεί η μητέρα και η αδερφή του που ένιωθαν απροστάτευτες χωρίς εκείνον.

Παρ’ όλη τη διάθεση και την ανάγκη που έχουμε, λοιπόν, να φτάσουμε κάποιους στόχους, διαμορφώνουμε έτσι τη ζωή μας ώστε να τους βάζουμε συνεχώς εμπόδια. Είναι σχεδόν σίγουρο πως όσο κι αν το θέλει ο Ιάκωβος, στους άλλους παρουσιάζεται ως συναισθηματικά μη διαθέσιμος ακριβώς γιατί στη ζωή του δεν έχει κάνει χώρο για κάτι καινούριο. Και το καινούριο χρειάζεται πάντα χώρο και για να γεννηθεί και για να αναπνεύσει.

Η περίοδος που προηγείται της δημιουργίας μίας σχέσης είναι εξίσου σημαντική με την ίδια τη σχέση. Η μοναξιά πριν από τη δημιουργία είναι απαραίτητη. Είναι δύσκολο στην αρχή, το ξέρω. Εμένα μου φαινόταν αδύνατο.

Αλλά όταν μάθεις σιγά σιγά να μην θεωρείς απαραίτητο να γεμίζεις τον χρόνο σου ώστε να μην νιώθεις άσχημα, όταν μάθεις να περνάς όμορφα με τον εαυτό σου, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα έχεις προσφέρει ποτέ σε εσένα.

Πάρε τώρα τον χρόνο σου και δημιούργησε προκαταβολικά χρόνο για τη μελλοντική σχέση σου. Χρειάζεται χρόνος, χώρος και προεργασία, λοιπόν, με τον ίδιο μας τον εαυτό ώστε να μην φοβηθούμε τη δέσμευση όταν αυτή έρθει.

*Διαπιστευμένη lifecoach στο 3% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com

Δες δωρεάν τη δύναμη του life coaching εδώ: https://jillandnikolas.com/one-on-one-sessions/

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas.

Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας εδώ: Facebook: global academy of coaching και Instagram: global_academy_of_coaching