ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είσαι αποφασισμένη να τα καταφέρεις παρά τις δυσκολίες;

Unsplash

Τα ψυχικά αποθέματα μοιάζουν να τελειώνουν και εσύ απλά βαρέθηκες να κυνηγάς δράκους σε κάθε τομέα της ζωής σου. Πώς θα μπορέσεις, όμως, να μην πέσεις στην παγίδα να τα εγκαταλείψεις όλα;

*Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Υπάρχει ένα βασικό σημείο σε αυτόν τον μαραθώνιο προσπάθειας που ξεκινάμε από την πρώτη μέρα που ερχόμαστε στον κόσμο. Αυτό το ίδιο σημείο που ξεχωρίζει τους δυνατούς από τους αδύναμους και την αποτυχία από την επιτυχία. Είναι το σημείο της επιμονής ακόμα και σε συνθήκες που μοιάζει παράλογη.

Είμαστε πολλοί όσοι αποθαρρυνόμαστε όταν τα πράγματα που κυνηγάμε μια πλησιάζουν και μια απομακρύνονται. Αλλά είμαστε αντίστοιχα λίγοι όσοι δεν πτοούμαστε σε αυτή την παλινδρόμηση, αλλά επανασχεδιάζουμε το στόχο και τον τρόπο που θα τον φτάσουμε. Κάθε, οποιοδήποτε εμπόδιο είναι ικανό να αναστείλει μονάχα για λίγο την εξέλιξή μας προς τα μπρος. Είναι απόλυτα στο χέρι μας αυτή η αναστολή να μην βουλιάξει ολόκληρη την προσπάθεια.

Δες το σαν το πρόχειρο διαγώνισμα αποφασιστικότητας που σε βάζει να γράψεις το Σύμπαν. Ακόμα και αν πέσουν ερωτήσεις που δεν γνωρίζεις απόλυτα, τι σε εμποδίζει από το να παραμείνεις ψύχραιμος και όχι μόνο να μην παραδώσεις λευκή κόλλα αλλά να πεισμώσεις και να κάνεις το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που έχεις εκείνη τη στιγμή;

Ο δύσκολος κόσμος μας έχει όλο και περισσότερη ανάγκη από ανθρώπους που θα πιάσουν τον παλμό της εποχής και θα βοηθήσουν στην κρίση που περνάνε οι ανθρώπινες σχέσεις.

Ακόμα κι αν η πορεία σου στη ζωή είναι γεμάτη εμπόδια και δεν φτάνεις στο στόχο ακριβώς όπως το περίμενες, τίποτα δεν προδικάζει πως η νέα πραγματικότητα που θα ζήσεις θα είναι μια αποτυχία. Πού ξέρεις; Μπορεί ο στόχος σου να χρειαζόταν ακριβώς αυτή την «αναποδιά» για να γίνει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

 

*Διαπιστευμένη lifecoach στο 3% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com

 

1. Κατέβασε δωρεάν τις 38 πρώτες σελίδες από το διεθνές bestseller Ξαφνικά Τώρα και ανακάλυψε ένα εγχειρίδιο πλοηγό για την ανάπτυξη του εαυτού σου! Πάρε τη δυνατή πρόγευση για όλα τα σημαντικά που σε περιμένουν.

2. Πάρε την ευκαιρία για δωρεάν life coaching συνεδρίες, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που διακρίνουν τα προγράμματα μας.