ΥΓΕΙΑ

Το κόλπο για να κοιμάσαι πανεύκολα τον χειμώνα. Είναι αστείο αλλά και τόσο αλήθεια

Unsplash

Ανοίγεις τα μάτια σου, τσεκάρεις το ξυπνητήρι και βλέπεις ότι η ώρα είναι περασμένη αλλά συνεχίζεις να νυστάζεις, γιατί δεν μπορούσες να κοιμηθείς το προηγούμενο βράδυ.

Μην νιώθεις μόνη σου. Σύμφωνα με μία αναφορά από το Sleep Cycle, μία εφαρμογή που παρακολουθεί και αναλύει τον ύπνο σου, βρήκε ότι υπάρχει 54% αύξηση άγχους, γεγονός που επηρεάζει τη ρουτίνα του ύπνου. Η “coronasomnia”, που είναι η αϋπνία που οφείλεται στο άγχος που μάς προκαλεί η πανδημία.

Υπάρχουν φυσικά και οι άνθρωποι που αντιμετώπιζαν δυσκολίες από πριν και ο ύπνος δεν ήταν ποτέ, ας το πούμε, το φόρτε τους. Κι ενώ έχεις δοκιμάσει να τρως σνακ που σε θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα, έχεις ρυθμίσει τη θερμοκρασία του χώρου, κάνεις χαλαρωτικό ντους και πίνεις τα σωστά ροφήματα, δεν έχεις δει ακόμη προκοπή. Κι όμως υπάρχει κόλπο για να κοιμάσαι γρήγορα και εύκολα.

Το κόλπο να κοιμάσαι είναι τόσο αστείο

Η ειδικός ύπνου από την εφαρμογή Sleep Cycle, Frida Rangtell, έρχεται να σου δώσει το πιο απλό κόλπο που υπάρχει. Φόρα κάλτσες όταν ξαπλώνεις. Τόσο απλό που δεν είχες καν συνδέσει με τις αϋπνίες σου. Υπάρχουν, σου λέει, μερικά επιστημονικά άρθρα που αποδεικνύουν αυτό που οι ειδικού του ύπνου ξέρουν ήδη. «Είναι πολύ πιθανό να αυξάνεται η θερμοκρασία επειδή βάζεις κάλτσες και αυτό επηρεάζει θετικά το πώς κοιμάσαι. Είναι σαν να κάνεις ένα ζεστό ντους αμέσως πριν τον ύπνο». Αν θέλεις πάντως να κοιμάσαι με στιλ, για ρίξε μια ματιά σε αυτές τις κάλτσες.