ΥΓΕΙΑ

5 tips από χειροπράκτη για να κοιμάσαι σαν πουλάκι, αν πονάει ο αυχένας σου

Το γνωρίζεις αυτό το αίσθημα του πόνου που οφείλεται σε «πιάσιμο» ή χρόνιο πρόβλημα και σε αποτρέπει από το να κοιμάσαι σαν άνθρωπος; Εύχομαι να σου είναι άγνωστος αυτός ο πόνος.

Εφόσον όμως 1 στους 3 υποφέρει καθημερινά από πόνο στον αυχένα, συνήθως λόγω κακής στάσης ή κακής χρήσης των μυών. Αν προσθέσεις και την αυξημένη χρήση των οθονών, δεν είναι και πολύ δύσκολο να πάθεις tech neck (εδώ θα βρεις τις κρέμες που σου προτείνει η Βιβή μας). Ο αυχένας σου δικαιούται καλύτερες μέρες.

Όταν δεν κάθεσαι σωστά και απομακρύνεις συνέχεια το κεφάλι από τον αυχένα σου, το αποτέλεσμα είναι να αποκτάς μεγαλύτερη μυική ξηρότητα και να αποχαιρετάς τον καλό και ποιοτικό ύπνο. Οι χειροπράκτες όμως σου δίνουν τα φώτα τους, ώστε να κοιμάσαι σαν πουλάκι, παρόλο τον βασανιστικό πόνο.

Κάτσε καλά

Αν δεν θες να φτάσεις στην κατάσταση του πόνου, ξεκίνα από την πρόληψη. Η δουλειά από το σπίτι είναι ο βασικός λόγος σου που υποφέρει ο αυχένας, συνεπώς πρέπει να κάθεσαι σωστά. «Φέρε τις οθόνες στο ύψος των ματιών, έτσι ώστε να μην σκύβει το κεφάλι σου. Κάθισε σε κανονικό τραπέζι και ξέχνα το κρεβάτι, τον καναπέ ή το coffee table», μάς μαλώνει ο χειροπράκτης Δρ. Austin Davis.

Κάνε διαλείμματα

Το διαβάζεις και το ακούς συνέχεια, αλλά είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος να ξεκουράζεις όλο σου το σώμα και να αποτρέπεις το «πιάσιμο». Θα σε βοηθήσει να θυμάσαι τον κανόνα 35/35. Βάζε ξυπνητήρι ανά 35 λεπτά, σήκω και ξεμούδιασε για τουλάχιστον 35 δευτερόλεπτα ώστε να κυκλοφορεί το αίμα σε όλο το σώμα. Βολεύει ακόμα και τις μέρες που έχεις πάρα πολλή δουλειά. Μία έξυπνη κίνηση είναι να σταθείς όρθια με την πλάτη στον τοίχο ή ξαπλωμένη για να ισιώνει η πλάτη και ο αυχένας.

Πάρε foam roll (θα ενθουσιαστεί ο αυχένας σου)

Ένα πολύ βοηθητικό σκεύος είναι το foam roll. Ξαπλώνεις πάνω του, ανάλογα με το πού αντιμετωπίζεις μεγαλύτερο πρόβλημα και μειώνεται η μυική ένταση. «Αν δεν έχεις foam roll, τύλιξε μία πετσέτα και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις πάνω της», συστήνει ο Δρ. Davis.

Μην κοιμάσαι μπρούμυτα

Μερικοί από εμάς δεν μπορούμε να διανοηθούμε πώς θα κοιμηθούμε ανάσκελα, αλλά είναι γεγονός ότι αυτή είναι η ιδανική στάση όταν ο αυχένας σου υποφέρει. Αν βλέπεις όμως ότι αδυνατείς να κοιμηθείς μπρούμυτα, είναι μία καλή ένδειξη που σου λέει ότι πρέπει να επισκεφθείς έναν χειροπράκτη.

Διάλεξε το σωστό μαξιλάρι

Αν κοιμάσαι ανάσκελα, επίλεξε ένα λεπτό και αφράτο μαξιλάρι για να μην σηκώνεται το κεφάλι ενώ κοιμάσαι. Και όταν είσαι έτοιμη, απαλλάξου οριστικά από τα μαξιλάρια, ειδικά αν αντιμετωπίζεις μυικά προβλήματα.