ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι να κάνεις, αν δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι;

Pexels

Πολλές φορές όσο καλό ύπνο και να έχουμε κάνει το βράδυ, το να σηκωθούμε από το κρεβάτι το πρωί, μοιάζει ακατόρθωτο. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε από υπερβολική κούραση, είτε από έντονο άγχος. Και τα 2 λειτουργούν καταλυτικά στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου και πολλοί το βρίσκουν αδύνατο να τα διαχειριστούν.

Μάλιστα, το να μην μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, συνδέεται από μερικούς με τη μη ιατρικά αναγνωρισμένη πάθηση, δυσανία, η οποία συνήθως θεωρείται ότι αποτελεί σύμπτωμα υποκείμενης κατάστασης, όπως κατάθλιψη ή σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως, εμείς έχουμε συλλέξει 6 tips, για να καταφέρεις να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Κούνησε το σώμα σου στο κρεβάτι. Έντονα

Μπορείς να κουνάς έντονα τα χέρια σου και τα πόδια σου, σαν να τα τινάζεις ή να ρίχνεις κλωτσιές. Όταν θα αισθανθείς κάποια στιγμή ένταση, σημαίνει ότι βρήκες ενέργεια και ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστείς.

Άφησε μακριά από το δωμάτιο ότι σου είναι απαραίτητο

Είτε είναι τα χάπια σου, είτε ο φορτιστής σου, οφείλεις να τα αφήσεις σε ένα άλλο δωμάτιο του σπιτιού, προκειμένου να έχεις ένα ακόμη παραπάνω κίνητρο, για να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Unsplash

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου

Ίσως θα πρέπει να σε «κακομάθεις» τα πρωινά, κάνοντας «δώρα» στον εαυτό σου. Αυτό μπορεί να είναι ένα αφρόλουτρο το πρωί, ή να παραγγείλεις βάφλες ή οτιδήποτε άλλο σου δώσει χαρά. Από σένα εξαρτάται.

Πιες νερό

Τοποθέτησε ένα ποτήρι με νερό δίπλα στο κρεβάτι σου και πιες κατευθείαν μόλις ανοίξεις τα μάτια σου. Όχι μόνο είναι δροσιστικό, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου και να ενυδατώσεις το σώμα σου. Σκέψου ότι θα έχεις ήδη πιει το 1 από τα 8 ποτήρια νερού που σου αναλογούν, πριν καν πλύνεις τα δόντια σου.

Χρησιμοποίησε για ξυπνητήρι ένα ρολόι

Και όχι το κινητό σου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπεις στην διαδικασία να απορροφηθείς με τις ώρες στα social media και να σου δημιουργηθούν ίσως και αρνητικά συναισθήματα. Επιπλέον, με τη χρήση του κινητού αποσπάσαι από το να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Πάρε κατοικίδιο

Για να κάνεις κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά και υπεύθυνα. Σύμφωνα με έρευνες η ενασχόληση με ένα κατοικίδιο, όπως το να το ταϊσεις, να παίξεις ή να το πας βόλτα, έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία σου. Οπότε αν υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο θα επωφεληθείτε και οι 2.