ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι λένε οι ώρες που κοιμάσαι για την προσωπικότητά σου;

Pexels

Η επιστήμη έχει δείξει ότι όσοι ακολουθούν μια αρκετά συγκεκριμένη ρουτίνα στην καθημερινότητα, είναι από τους πιο παραγωγικούς και επιτυχημένους ανθρώπους εκεί έξω. Ξυπνούν περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, τρώνε πρωινό, καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους και διατηρούν έναν υγιή κύκλο ύπνου, πηγαίνοντας κάθε βράδυ πάνω-κάτω, σε συγκεκριμένη ώρα για ύπνο.

Πώς οι ώρες που κοιμάσαι μπορούν να διαμορφώσουν την προσωπικότητά σου; 

Τι λένε οι ώρες που κοιμάσαι για την προσωπικότητά σου; Unsplash

Για μερικούς, η καθιέρωση συγκεκριμένων μοτίβων στην καθημερινότητά τους, φαντάζει εξαιρετικά βαρετή υπόθεση. Αλλά μια η πιο προσεκτική ματιά στη ρουτίνα του ύπνου μας, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά μας, καθώς και για τους τρόπους που σχετιζόμαστε με τους γύρω μας. Μέσα στις φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες της νυχτερινής σου ρουτίνας, κρύβονται τεράστια μυστικά για τον πραγματικό σου εαυτό. Οι ώρες που προτιμάς να πηγαίνεις για ύπνο, είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς οδηγούς για να καταλάβεις πλήρως την προσωπικότητά σου.

Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις τι λέει η ώρα που συνήθως πηγαίνεις για ύπνο για την προσωπικότητά σου.

Τι λένε οι ώρες που κοιμάσαι για την προσωπικότητα σου

Αν κοιμάσαι μεταξύ 8 μ.μ. και 10 μ.μ.

Το να πηγαίνεις για ύπνο νωρίς είναι λογικό. Αλλά να το πηγαίνεις για ύπνο κάθε βράδυ της εβδομάδας —ακόμα και όταν δεν έχεις πρωινά σχέδια— είναι που ίσως ξεπερνά κάθε λογική. Είσαι ένα προσεκτικό άτομο που λαχταρά τη ρουτίνα και την τάξη. Σίγουρα σου αρέσει να διασκεδάζεις, αλλά δίνεις προτεραιότητα στην υγεία και το πρόγραμμά σου, πάνω από οτιδήποτε άλλο. Για κάποιους, αυτό μπορεί να φαίνεται άκαμπτη επιλογή, αλλά για σένα λειτουργεί άψογα. Απλώς φρόντισε να μην αφήνεις τη φύση σου, να σε εμποδίσει από το να ζήσεις νέα και συναρπαστικά πράγματα.

Αν κοιμάσαι μεταξύ 10 μ.μ. και 12 π.μ.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, θα ανακαλύψεις κάτι αρκετά ενδιαφέρον για την προσωπικότητά σου. Αν προτιμάς να πέφτεις για ύπνο αυτές τις ώρες διαθέτεις ευφυΐα, ενώ οι γύρω σε θεωρούν αξιόπιστη και σκληρά εργαζόμενη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχεις και την επαναστατική σου πλευρά. Ξέρεις ότι το να τηρείς τη ρουτίνα σου, είναι το πιο υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνεις. Αλλά δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα ξενύχτι, ειδικά αν σκέφτεσαι ότι μπορεί να χάσεις κάτι διασκεδαστικό. Ενώ αναζητάς την αναγνώριση για τις  καλές σου προθέσεις, μερικές φορές χρειάζεσαι ένα γερό σκούντημα, για να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου.

 

Εάν συνήθως πηγαίνεις για ύπνο μεταξύ 12 π.μ. και 2 π.μ.

Πολλοί θεωρούν τον εαυτό τους «νυχτοπούλια» και δουλεύουν καλύτερα αργά το βράδυ. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, είσαι δημιουργική και ανήσυχο πνεύμα. Το πνεύμα σου είναι γεμάτο από την ανήσυχη ενέργεια, που προέρχεται από ένα μυαλό που προσπαθεί να τακτοποιήσει ιδιοτροπίες της περιπλανώμενης καρδιάς σου. Έχεις γεννηθεί για αναζητήσεις και η ευτυχία δεν είναι κάτι που θεωρείς ότι βρίσκεται εύκολα. Αν καταφέρεις να κοιμηθείς με τις κατάλληλες ώρες ύπνου, μπορείς να διατηρήσεις την ισορροπία και τη σταθερότητα, που τόσο απεγνωσμένα ποθείς στη ζωή σου.

Αν κοιμάσαι μεταξύ 2 π.μ. και 4 π.μ.

Όλοι μας μπορεί να περάσουμε μία περίοδο αϋπνίας, ή να χρειαστεί να μείνουμε ξύπνιοι όλο το βράδυ. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πέφτουν για ύπνο αυτές τις ώρες σε τακτική βάση. Οι άνθρωποι που κάνουν τη νύχτα-μέρα, είναι ελεύθερα πνεύματα που απλώς αρνούνται να συμμορφωθούν με τους συμβατικούς κανόνες. Είναι πιθανό να είναι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς αρνούνται να λογοδοτούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι ώρες που κοιμούνται, δείχνουν ότι είναι επαναστατικοί, φλογεροί και εύθυμοι. Θεωρούν ότι η υποχώρηση, είναι η μεγαλύτερη δυνατή αδυναμία. Πράγμα που σημαίνει ότι μερικές φορές χάνουν προσωπικές και επαγγελματικές ευκαιρίες. Η άποψη των γύρω τους δεν τους πολυαπασχολεί. It’s their way or no way.