ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι το Vortex και γιατί πρέπει να μπεις άμεσα μέσα σε αυτό

Unsplash

Πώς μπορείς να μεταμορφώσεις κάθε σου δευτερόλεπτο έτσι ώστε να αισθάνεσαι, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει εκεί έξω, μέσα στο Vortex;

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Τι είναι, λοιπόν, αυτό το Vortex; Είναι μια κατάσταση στην οποία νιώθουμε ανώτερα συναισθήματα. Είναι μια κατάσταση στην οποία νιώθουμε όπως είμαστε πλασμένοι για να νιώθουμε. Όχι αυτό που υποτίθεται ότι μας έχει φορεθεί: το δράμα, ο πόνος και όλα τα σχετικά. Ή η έλλειψη. Όχι, δε μιλάμε για αυτά. Μιλάμε για το ακριβώς αντίθετο.

Τι είναι το Vortex

Το Vortex είναι η αίσθηση της απόλυτης ευτυχίας, επιτυχίας, χαράς. Το Vortex, σε μια πιο ελεύθερη ελληνική μετάφραση, είναι η δίνη. Η δίνη της ευδαιμονίας της ευγνωμοσύνης, της θετικότητας, με λόγο και χωρίς λόγο.

Είναι η μπέρτα της σούπερ ηρωίδας και του σούπερ ήρωα που σε βάζει στο συν και σε κρατάει στο συν και είναι έτοιμη να πολλαπλασιάσει το συν.

Μόλις, όμως, το κινητό χτυπήσει από κάποιον έτοιμο να σε πρήξει, μόλις ο οδηγός πίσω σου κορνάρει, μόλις πιάσεις ψιλή κουβεντούλα με τη συνάδελφο και βγάλετε το φτυάρι, αυτή η «μπέρτα», αυτή η αύρα της σούπερ δύναμης, στιγμιαία εξαφανίζεται.

Μπορεί να έχεις δαπανήσει τρία τέταρτα της ώρας στο τρέξιμο ή ένα μισάωρο στο τετράδιό σου και στον διαλογισμό σου για να μπεις εκεί, αλλά αρκεί το απειροελάχιστο αρνητικό συμβάν πουθα επιτρέψεις να σε επηρεάσει ώστε να σε πετάξει έξω.

«Αν πετύχω αυτό, αυτό και αυτό και αυτό αν αποδεσμεύσω 15 κιλά, αν είμαι με τον σύντροφό μου, αν τα παιδιά μου περάσουνστο πανεπιστήμιο…» Αν, αν, αν… Όλα αυτά τα υπέροχα «αν» τα οποία βάζουμε. Όχι.
Δεν έχει κανένα «αν» το Vortex. Το Vortex είναι αυτή τη δεδομένη στιγμή. Κοιτάμε τη δεδομένη στιγμή να αισθανόμαστε συναισθήματα θετικά. Να αισθανόμαστε από τη μεριά της αγάπης.

 

Δες δωρεάν τη δύναμη του life coaching εδώ: https://jillandnikolas.com/one-on-one-sessions/

Πάρε την ημερήσια δόση έμπνευσης που χρειάζεσαι! Γίνε και εσύ μέλος της κοινότητάς μας σε Facebook: jill and nikolas life coaching και Instagram: jillandnikolas.

Αν πάλι ενδιαφέρεσαι να γίνεις Life coach ακολούθησέ μας εδώ: Facebook: global academy of coaching και Instagram: global_academy_of_coaching