ΣΧΕΣΕΙΣ

Θέλεις να δοκιμάσεις κάτι νέο στο κρεβάτι; Πώς θα το πεις λέξη λέξη, σύμφωνα με την ειδικό

Unsplash

Ας ξεκινήσουμε με μία παραδοχή. Δεν είναι πάντα εύκολο να λες αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Φοβάσαι για το πώς θα αντιδράσει ο άλλος, αν θα φας απόρριψη και αν θα επιλέξεις τις σωστές λέξεις για να το πεις.

Αν μιλάμε και για φαντασιώσεις στο σεξ, τα πράγματα περιπλέκονται λίγο παραπάνω. Ακόμα και αν έχεις τεράστια οικειότητα με τον σύντροφό σου στο κρεβάτι, έχεις αυτόν τον φόβο για το πώς θα ακουστεί κάτι. Είναι όμως πολύ σημαντικό να μιλάς, για τους εξής απλούς λόγους. Για να βελτιωθεί η σεξουαλική ζωή αλλά και για να γίνει η σχέση πιο δυνατή και ουσιαστική. Δεν ξέρεις πώς να το κάνεις; Μία σεξολόγος σου δίνει τα tips για να προετοιμαστείς αλλά και το σενάριο ώστε να τα πεις σωστά και κατανοητά.

Ενημερώσου πρώτα (πριν περάσεις στο κρεβάτι)

Όταν θέλεις να υλοποιήσεις μία φαντασίωση φέρνοντας μία νέα πρόταση στο κρεβάτι, βεβαιώσου ότι ξέρεις καλά τι είναι αυτό. Το πορνό απέχει κάπως από την πραγματικότητα, συνεπώς είναι σημαντικό να ξέρεις πώς θα απαντήσεις σε τυχόν απορίες.

Βρες το σωστό timing

Όταν θες να φέρεις κάτι καινούριο στο κρεβάτι, μην επιλέξει τη στιγμή του σεξ για να το κάνεις. Πιάνεις τον άλλον εξαπίνης και δεν έχει χρόνο να το σκεφτεί ή να το συζητήσει. Διάλεξε λοιπόν τη σωστή στιγμή. Είναι την ώρα του φαγητού; Ενώ χαλαρώνετε στον καναπέ με ένα ποτήρι κρασί; Εσύ ξέρεις καλύτερα.

Να είσαι ο εαυτός σου

Η πλειοψηφία των δύο φύλων έχει μεγαλώσει με μία κουλτούρα ντροπής, όταν πρόκειται για σεξ. Αν νιώθεις νευρικότητα και ντροπή, είναι απολύτως φυσιολογικό. Δεν χρειάζεται να το παίζεις άνετη, ενώ δεν νιώθεις έτσι.

Δώσε χρόνο

Κάνε εσύ την πρόταση και άφησέ την να αιωρείται. Μην απαιτήσεις άμεση απάντηση. Δεν έχουμε όλοι τους ίδιους χρόνους. Άσε που αν το απαιτήσεις, το πιθανότερο είναι ότι θα ακούσεις όχι.

Πώς μπορείς να το θέσεις ακριβώς, σύμφωνα με την σεξολόγο

Είναι προφανές ότι δεν χρειάζεσαι ένα σενάριο για να το αποστηθίσεις, αλλά καμία φορά είναι βοηθητικό να έχεις κάτι έτοιμο, σε περίπτωση που κολλάει η γλώσσα και δεν ξέρεις πώς να κάνεις την αρχή. Η σεξολόγος Caitlin V σου δίνει ένα πολύ ωραίο παράδειγμα με έναν σύντομο μονόλογο, για να εμπνευστείς.

«Υπάρχει κάτι για το οποίο θέλω να σου μιλήσω. Αφορά κάτι καινούριο που θα ήθελα να δοκιμάσω στο κρεβάτι. Είναι καλή στιγμή; (αν πει ναι): Νιώθω άγχος για αυτό που θέλω να σου πω γιατί φοβάμαι πώς θα το πάρεις/δεν ξέρω πώς να το υλοποιήσω ακριβώς. Τέλος πάντων, θα το πω. θέλω πάρα πολύ να δοκιμάσω (συμπλήρωσε το κενό). Μην νιώσεις την ανάγκη να μου απαντήσεις αμέσως. Θέλω να πάρεις τον χρόνο σου και να το επεξεργαστείς. Είμαι εδώ αν θέλεις να μου κάνεις οποιαδήποτε ερώτηση». Να θυμάσαι ότι, παρόλο το πετυχημένο σενάριο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να ακούσεις όχι αμέσως.