ΣΧΕΣΕΙΣ

Θέλεις να δοκιμάσεις BDSM; 5 tips για αρχάριες, για να το κάνεις με τον δικό σου τρόπο

Unsplash

Ποια είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς BDSM; Χειροπέδες, δεμένα μάτια, δεμένα χέρια, μαστίγια και υποταγές; Δεν πέφτεις μακριά, αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Όταν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και σου φαίνεται χαοτικό, οι ειδικοί του σεξ έρχονται να σου ανοίξουν τα μάτια (πριν τα «βγάλεις» εσύ). Να σου υποδείξουν από πού να ξεκινήσεις δειλά δειλά. Τα σωστά βήματα για να πειραματιστείς κι εσύ με το BDSM, χωρίς να νιώσεις ότι παίζει σε σκληρό πορνό ή ότι πρέπει να αντιγράψεις στερεοτυπικές εικόνες.

Μην τα κάνεις όλα με τη μία

Μην ξεκινάς αγοράζοντας ό,τι βρεις σε ερωτικό βοήθημα. Δεν λειτουργεί έτσι το πράγμα. Βρες ένα που να σου αρέσει και φέρτο στην κρεβατοκάμαρα, αφού πρώτα το συζητήσεις με τον παρτενέρ σου. Αγάλι αγάλι. «Πολλοί άνθρωποι παθαίνουν ενθουσιασμό και καταλήγουν να βαριούνται μετά από μία εβδομάδα», επισημαίνει η ειδικός στο σεξ Dawn Serra.

Υπάρχει αμοιβαία συναίνεση για BDSM;

Και δεν μιλάμε απλώς για συναίνεση αλλά για κοινό ενθουσιασμό και επιθυμία. Να μην ξεχνάς ποτέ ότι δεν κάνουμε κάτι επειδή διεγείρει μόνο τον σύντροφό μας ή επειδή δεν θέλουμε να του χαλάσουμε το χατήρι. Το συζητάμε, το εξετάζουμε από όλες τις πλευρές αλλά κυρίως, πρέπει να αποφασίσει για το αν είναι κάτι που σου ταιριάζει. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το ταίρι σου.

Διασκέδασέ το

Θα γίνουν λάθη στην αρχή. Ή θα νιώσεις αμήχανα όταν σου δέσει τα μάτια και δεν έχεις ξαφνικά τον έλεγχο. Ή θα πας να δοκιμάσεις ένα ερωτικό βοήθημα και κάποιος θα το χρησιμοποιήσει λάθος και το πάθος θα μετατραπεί σε χάχανα. Συμβαίνει, αποδέξου το.

Να ξέρεις τα όριά σου

Είναι αυτό που λέγαμε πριν λίγο. Το BDSM δεν είναι αγώνας δρόμου που πρέπει να τερματίσεις και να περάσεις όλα τα στάδια, αλλιώς δεν πιάνεται. Μπορεί να σου βγει να κάνεις κάτι για μία φορά ή μπορεί να ανακαλύψεις νέους δρόμους και να είναι η μόνη ερωτική ζωή που έχεις. Μόνο εσύ βάζεις τα όρια (σου) και αποφασίζεις μέχρι πού θα φτάσει.

Αύξησε σταδιακά τον βαθμό BDSM

Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ χρειάζεται να πηγαίνεις τα πράγματα με τους δικούς σου ρυθμούς. Στην αρχή, μπορεί το σεξ να γίνει πιο πικάντικο με dirty talk. Ναι, κι αυτό είναι BDSM, ειδικά αν δεν το έχεις ξανακάνει. Αφού εξοικειωθείς με κάτι, μπορείς να προχωρήσεις στα επόμενα βήματα, όταν και όπως το θες.