ΣΧΕΣΕΙΣ

5 λόγοι να βλέπεις ερωτικές ταινίες με το ταίρι σου. Δεν βοηθούν μόνο στη διέγερση

Unsplash

Οι ερωτικές ταινίες, το πορνό δηλαδή, παραμένει ένα θέμα ταμπού για πολλά ζευγάρια εκεί έξω. Υπάρχει ακόμα αυτή η αντίληψη που λέει ότι είναι ένα ανδρικό προνόμιο και δεν έχει να προσφέρει κάτι σε μία γυναίκα. Αν είσαι γυναίκα και έχεις παρακολουθήσει πορνό, υποθέτω ότι διαψεύδεις αυτόν τον μύθο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ερωτικές ταινίες είναι πολύ χρήσιμες, διότι δεν βοηθούν μόνο στη σεξουαλική σου ζωή. Πηγαίνουν τη σχέση ένα βήμα παραπέρα και τα ζευγάρια ενθαρρύνονται να τις εντάξουν στη ζωή τους για τους παρακάτω 5 λόγους.

Ενθαρρύνει τη βασική επικοινωνία

Ο καθένας εξηγεί γιατί θέλει να βλέπει ερωτικές ταινίες, πόσο συχνά και ποιες είναι οι προσδοκίες του. «Είναι πάντα μία θετική ενίσχυση στη σχέση και ωθεί και τα δύο μέλη να επικοινωνήσουν. Για το αν είναι πρώτη σου φορά ή αν το έκανες μόνο όταν δεν είχες σχέση», εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια Rachel Wright.

Είναι διεγερτικές

«Οι ερωτικές ταινίες διεγείρουν τον εγκέφαλο και το σώμα ακολουθεί», λέει η ειδικός, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό να βάλεις τα όριά σου. Δεν σημαίνει ότι σου αρέσουν όλες οι κατηγορίες ή ότι θα συμφωνείτε στο τι θα δείτε. Χρειάζεται μία διερεύνηση.

Βοηθούν ακόμα κι όταν δεν σκέφτεσαι το σεξ

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η καθημερινότητα, η υποχρεώσεις, η βαριά ψυχολογία λόγω πανδημίας μειώνουν αρκετά το κίνητρο για σεξ. Οι ερωτικές ταινίες όμως μπορούν να σε βάλουν στο mood μέσα σε δευτερόλεπτα και να σου θυμίσουν μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις.

Παίρνεις ιδέες από τις ερωτικές ταινίες

Όση εμπειρία και αν διαθέτεις, η παρακολούθηση του σεξ σου δίνει νέες ιδέες και προτάσεις που μπορεί να μην ήξερες καν ότι υπάρχουν. Και είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να παρακολουθείς, από το να διαβάζεις ένα εγχειρίδιο. Η σχέση γίνεται πιο πικάντικη και εξερευνάς νέους δρόμους προς την απόλαυση.

Η επικοινωνία μετά

Οι ερωτικές ταινίες βοηθούν στο να μην υπάρχει πια αμηχανία γύρω από το σεξ και εξοικειώνεσαι με πράγματα που ενδεχομένως σε έκαναν να ντρέπεσαι. Μιλάς πιο ανοιχτά για το σεξ αλλά και για το πώς το βιώνεις. Και αν μπορείς να μιλάς ανοιχτά με το ταίρι σου για την ερωτική ζωή, μπορείς να μιλάς για όλα.