ΣΧΕΣΕΙΣ

Τελείωσε το πάθος στη σχέση; 4 τρόποι να το ξαναβρείς (γιατί ποτέ δεν είναι αργά)

Unsplash

Ξέρουμε όλοι ότι η φάση του πρώτου πάθους, με τον έρωτα να χτυπάει κόκκινο, τις ταχυκαρδίες και τις πεταλούδες στο στομάχι, δεν διαρκεί για πάντα. Δεν θα ήταν και νορμάλ εξάλλου να εκκρίνεις μονίμως αδρεναλίνη και ντοπαμίνη. Θα πάθαινε τίποτα η υγεία σου.

Όλες οι σχέσεις περνούν από διαφορετικές φάσεις, εξελίσσονται, κάνουν βήματα πίσω, επανέρχονται και ούτω καθεξής. Το απλό dating αντικαθίσταται από τη συγκατοίκηση και αρχίζεις να νιώθεις πολύ πιο άνετα και οικεία με τον σύντροφό σου. Αυτό όμως σημαίνει ότι φθίνει το πάθος και η μεγάλη ερωτική ένταση. Πριν πάρεις βιαστικές αποφάσεις για το μέλλον αυτής της σχέσης, θεωρώντας ότι πρέπει να χωρίσεις για να βρεις ξανά το αρχικό πάθος, σκέψου ποιοι θα ήταν οι ιδανικοί τρόποι να επαναφέρεις τα συναισθήματα του πρώτου καιρού.

Μην ξεχνάς εξάλλου ότι η καραντίνα, ναι μεν μας φέρνει πιο κοντά, αλλά δημιουργεί και το αίσθημα της βαρεμάρας και της απόλυτης απραξίας. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να ενοχλείσαι από μικρά πράγματα ή να νιώσεις ότι το σεξ έχει αρχίσει να επαναλαμβάνεται. Το θέμα είναι το κατά πόσο θες να σώσεις τη σχέση και να κάνεις προσπάθειες που θα φέρουν πίσω τη φλόγα.

Μην αφήνεις τη σχέση να παλιώσει

Το μυστικό των ευτυχισμένων ζευγαριών που είναι πολλά χρόνια μαζί, είναι ότι δεν αφήνουν τη σχέση τους να λήξει. Όταν υπάρχει πρόβλημα ή μία σημαντική καμπή, επικοινωνούν για το πώς νιώθουν και τι θα ήθελαν να αλλάξει στη μεταξύ τους επαφή. Όπως βλέπεις, η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε μία σχέση που βαφτίζεται υγιής και ευτυχισμένη. Στη συνέχεια, βρίσκουν πράγματα που θέλουν να κάνουν μαζί και δεν εφησυχάζουν. Ακόμα κι αν αποτύχουν στις δοκιμές, δεν εγκαταλείπουν.

Νέες εμπειρίες (και νέο πάθος)

Σκέψου τι θα έκανες αν ήσουν single και βαριόσουν. Δεν θα δοκίμαζες νέα πράγματα; Από το να μάθεις να μαγειρεύεις, μέχρι να μάθεις να παίζεις κιθάρα ή να αυξήσεις ταχύτητα στο τρέξιμο; Μοιράσου αυτές τις εμπειρίες με τον σύντροφό σου και ίσως ανακαλύψεις χόμπι που σας ενώνουν και φέρνουν έναν κοινό ενθουσιασμό. Φτιάξτε το δικό σας bucket list και βρείτε αυτά που μπορείτε να κάνετε παρέα.

Οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν ποτέ

Εδώ δεν χωρούν δικαιολογίες. Ο μόνος λόγος για να μην κάνεις εκπλήξεις στο ταίρι σου, είναι επειδή έχεις εγκαταλείψει πνευματικά (ή και σωματικά) αυτήν τη σχέση. Το αγαπημένο του πιάτο, ένα δωράκι χωρίς να υπάρχουν γενέθλια και επέτειοι. Ένα κομπλιμέντο. Ένα νέο ερωτικό κόλπο. Αρκεί βεβαίως να είναι αμοιβαία προσπάθεια και όχι να κάνεις εσύ (ή ο άλλος) όλη τη δουλειά.

Ευγνωμοσύνη και πάλι ευγνωμοσύνη

Οι ψυχολόγοι επιμένουν ότι οι σχέσεις χρειάζονται πάντα ένα boost, διότι η ζωή δεν είναι μόνο χαρά και ευκολία. Οι άνθρωποι που υπάρχουν στη ζωή μας δεν είναι δεδομένοι, επομένως θα ήταν πολύ καλό να αναγνωρίζεις τη σημασία τους και να τους το λες κιόλας. Μην περιμένεις μία grande κίνηση για να το κάνεις. Μπορείς να βρίσκεις καθημερινά λόγους για να το κάνεις, αρκεί να θες το δεις έτσι.