ΣΧΕΣΕΙΣ

7 ατάκες για να πιάσεις κουβέντα σε dating apps (και εγγυώνται συνέχεια)

Unsplash

Αν είσαι μέλος κάποιου dating app, ξέρεις ήδη ότι οι πρώτες ατάκες που θα πεις (ή θα σου πουν) σηματοδοτούν και το πώς θα πάει αυτή η συζήτηση.

Οι ειδικοί των σχέσεων σου δίνουν κάποια βασικά tips που είναι χρήσιμο να θυμάσαι, ειδικά αν είσαι εσύ αυτή που θα ξεκινήσει μία κουβέντα. «Μην ξεχνάς ότι πρέπει να μιλάς όπως θα φλέρταρες από κοντά. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να την εξατομικεύεις. Πριν μιλήσεις, τσέκαρε τυχόν ενδιαφέροντα ή πάρε στοιχεία από τη φωτογραφία που βλέπεις», συστήνει η life coach, Veronica Grant. Για πάρε μία ιδέα από τις ατάκες που σου προτείνει.

«Πρέπει να έχεις ταξιδέψει σε πολύ ωραία μέρη. Πού θα πήγαινες τώρα αν μπορούσες;»

Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι σε dating apps δείχνουν μία προτίμηση σε φαγητό και ταξίδια. Ρώτα λοιπόν κάτι συγκεκριμένο. Τώρα που τα ταξίδια έχουν περιοριστεί, θα δείξεις και την ευαισθησία σου.

«Έχεις την πιο ενδιαφέρουσα δουλειά που έχω δει σε εφαρμογή»

Καταλαβαίνεις ότι αυτή η ατάκα θα είναι γελοία αν λέει ότι είναι λογιστής. Αν το πεις χιουμοριστικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το δει έτσι. Μιλάμε εξάλλου για ιντερνετική επικοινωνία.

«Κάτι δεν πάει καλά με το κινητό μου. Δεν έχει τον αριθμό σου»

Μία ατάκα που θα σπάσει σίγουρα τον πάγο και δείχνει αυτοπεποίθηση. Δείχνει επίσης ότι θέλεις να πεις κάτι χιουμοριστικό και δεν του στέλνεις ένα «γεια, τι ζώδιο είσαι»;

«Πεινάω και θέλω έμπνευση. Τι θα μαγειρέψεις απόψε;»

Πολύ σωστή ατάκα έναρξης για κάποιον που ποστάρει συνέχεια φαγητό και το φτιάχνει ο ίδιος. Ακόμα και αν δεν προχωρήσει ερωτικά, θα έχεις μάθει μία συνταγή.

«Θα ήθελα να ακούσω τη φωνή σου. Να μιλήσουμε με FaceTime;»

Αυτή είναι μία καλή ατάκα αλλά δεν είναι για όλους. Δείχνει θάρρος και σιγουριά και πως δεν θέλεις να χάσεις χρόνο σε μηνύματα. Δεν νιώθουν όμως όλοι το ίδιο άνετα, επομένως είναι ένα ρίσκο.

«Τι σε ξενερώνει περισσότερο σε έναν άνθρωπο;»

Μην το πεις σε γυναίκα, γιατί ακούγεται σαν να θες να μιλήσεις για το ίδιο σου το φύλο. Μία γενική ερώτηση όμως μπορεί να φτάσει και σε κάτι πιο ειδικό.

«Ποια είναι η καλύτερη/χειρότερη ατάκα που σου έχουν πει;»

Το καλό είναι ότι δείχνει ευρηματικότητα, το κακό είναι ότι μπορεί να σου πει «η δική σου».