ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα όνειρά σου είναι η καλύτερη θεραπεία αυτή τη στιγμή

Unsplash

Μιλώ με πολλούς εκεί έξω που εγκλωβισμένοι μέσα στην απαισιοδοξία τους, μου λένε: «Τζιλ, ποια όνειρα; Τι όνειρα; Είναι δυνατόν να κάνω όνειρα με όλα αυτά που συμβαίνουν;»Αυτή τη στιγμή νιώθεις τόσο μικρά και άσκοπα τα όνειρά σου.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC Βραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της GlobalAcademyofCoaching.

Και είναι αλήθεια πως αυτή η τρικυμία είναι τόσο μεγάλη που είναι πιθανόν να αλλάξει για πάντα τον κόσμο μας. Προσπαθώντας, όμως, να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα (γιατί σε διαβεβαιώνω πως αυτός ο κόσμος θα συνεχίσει να γυρίζει ό,τι κι αν γίνει), θέλω να βρεις τώρα τη δική σου θέση μέσα σε όλο αυτό και να προσδιορίσεις τον τρόπο που θέλεις να συνεχίσεις.

Έχοντας περάσει από όλα τα στάδια των συναισθηματικών εναλλαγών, θλίψη, οργή, απογοήτευση, απελπισία, ποιο συναίσθημα είναι αυτό που θα σε πάει στην επόμενη μέρα που αργά ή γρήγορα θα έρθει;

Η δική σου θέση είναι να συνεχίσεις τα όνειρα. Τα όνειρά σου είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας από τον ιό της απαισιοδοξίας.

Ειδικά σε φάσεις που υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη κρίση, όπως αυτή, έχω να σου πω ότι το μόνο που πραγματικά μπορεί να μας κρατήσει είναι τα όνειρά μας. Να είμαστε εκεί. Να ακολουθούμε αυτό που θέλουμε και να εστιάζουμε στον μεγάλο στόχο. Να κλείνουμε τα αυτιά στο μεγάλο Εγώ, που τρέμει την αλλαγή και ουρλιάζει μέσα στον πόνο.

Θέλω εδώ να μπεις στην λογική και να σκεφτείς ότι εσύ είσαι η γυναίκα που φτιάχνει το όνειρο, εσύ είσαι η γυναίκα που ουσιαστικά ονειρεύεται και εσύ είσαι η γυναίκα η οποία θα αλλάξει αυτόν τον κόσμο. Εσύ είσαι η γυναίκα που θα κάνει τη διαφορά, ειδικά σε φάσεις όπου τα πάντα καταρρέουν.

Πότε θα δείξεις ποια είσαι; Δεν θα δείξεις ποια είσαι όταν όλα πάνε καλά. Δεν θα δείξεις ποια είσαι όταν υπάρχει ένα θετικό γεγονός. Θα δείξεις ποια είσαι τελικά όταν όλα πάνε στραβά. Όταν όλα πάνε χάλια.
Από σένα, λοιπόν, τελειώνει ο όλεθρος και επανεκκινούν όλα.

 

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, τώρα που χρειάζεσαι όσο ποτέ, υπεύθυνη υποστήριξη για να μη λυγίσεις, σε περιμένουμε στις δωρεάν life coaching συνεδρίες,που πραγματοποιούμε, για να μη βάλεις στιγμή σε παύση τα όνειρά σου!