ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Κορονοϊός: Ένα νόμισμα με δύο όψεις, τον φόβο και την ευθύνη

Unsplash

Μεγαλύτερος κίνδυνος από αυτόν του κορονοϊού είναι ο εκείνος του να παρασυρθούμε από μια κρίση στις σχέσεις μας και να χάσουμε το κομμάτι του εαυτού μας που μπορεί να δει μέσα από τον πανικό, τη μεγάλη ευκαιρία να θωρακιστεί και να καλύψει τα κενά που τον οδήγησαν εδώ.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC Βραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της Global Academy of Coaching

Εχθρός δεν είναι ο κορονοϊός, η ραδιενέργεια, ο Η1Ν1. Κανένα εξωτερικό ερέθισμα δεν μπορεί να επηρεάσει τον δουλεμένο εαυτό μας. Και αυτές οι ασυνήθιστες, αλλά όχι πρωτόγνωρες, συνθήκες καλούν για μέτρα όχι μόνο κοινωνικά αλλά βαθιά προσωπικά.

Θωράκισε τον εαυτό σου, τους αγαπημένους σου, δείξε απόλυτα προσωπική και κοινωνική υπευθυνότητα, ακολουθώντας τις οδηγίες των επίσημων φορέων.

Διάλεξε να μην γίνεις μέρος των κουτσομπολιών, της μεταφυσικής, της συνωμοσιολογίας για να πληροφορηθείς τυχόν νέες «δραματικές» εξελίξεις. Μην αφήνεσαι στο στρες γιατί έτσι μόνο γίνεσαι επιρρεπής.

Είναι ώρα για αυτοσυγκέντρωση και στοχευμένη δράση μέσα σε συνθήκες που μόνο πιο δυνατούς θα μας βγάλουν.

Οι μικρές μας συνήθειες μπορούν να αλλάξουν και, αν το σκεφτούμε καλύτερα, το αντίτιμο αυτής της αλλαγής είναι ακόμα και ελπιδοφόρο. Καλύτερη υγιεινή και περισσότερος ποιοτικός χρόνος με τους ανθρώπους που τόσο στερούμαστε στο κυνήγι της καθημερινότητας. Κανείς δεν υποτιμά τον κορονοϊό, αλλά κάθε νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Και αφού έχουμε υπετραφεί με τη δυσοίωνη, καιρός είναι να κοιτάξουμε και την άλλη.

Όπως όλα στη ζωή και αυτή η κρίση δίνει αφορμή για σκέψη και δράση. Δυστυχώς πάντα μια τέτοια μεγάλη συμπαντική κλοτσιά είναι αναγκαία για να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο εξέλιξης. Σου το υπόσχομαι πως και αυτό θα μείνει πίσω μας σιγά σιγά. Το ζήτημα είναι να το διαχειριστούμε με τέτοιον τρόπο ώστε να μας χαρίσει περισσότερες ευκαιρίες παρά πληγές.

 

Έλα στα one to one sessions μας για να διαπιστώσεις την εξατομικευμένη προσέγγιση, τη sur mesure καθοδήγηση, αλλά και το προσωπικό και έμπρακτο ενδιαφέρον για την πορεία του δικού σου προγράμματος.