ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσεις για να εντοπίσεις και να πετύχεις τους στόχους σου

Unsplash

H σωστή στοχοθέτηση αποτελεί το Α και το Ω στην επίτευξη των ονείρων μας. Κάθε φορά που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, οραματίσου το τέλος του στόχου και άφησε το συναίσθημα αυτής της κατάκτησης να σε οδηγήσει.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC Βραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της Global Academy of Coaching

Το περίφημο end in mind αποτελεί την αποτελεσματική στρατηγική που πριμοδοτεί κάθε φορά την προσπάθειά σου με τη θετική ενέργεια που χρειάζεται για να τη φέρεις εις πέρας.

Όρισε συγκεκριμένους στόχους

Αν ξεκινήσεις από σήμερα να συγκεκριμενοποιείς τους στόχους σας, θα έχεις διανύσει ήδη ένα σημαντικό μέρος του δρόμου κι αυτό γιατί μόλις το 5% του πληθυσμού παγκοσμίως μπαίνει στον κόπο να αποφύγει την επ’ αόριστω στο αναβολή τους στο απροσδιόριστο μέλλον.

Θα ξεκινούσες ποτέ ένα ταξίδι χωρίς να έχεις συγκεκριμένο προορισμό, χωρίς να δώσεις στο GPS το στίγμα της κατεύθυνσής σου;

Πώς γίνεται λοιπόν και στο ταξίδι της ζωής μόνο το 5% των ανθρώπων στη γη να έχουν σετάρει σωστά το εσωτερικό GPS τους, προσδιορίζοντας επακριβώς τον προορισμό τους δηλαδή τους στόχους τους, το μελλοντικό πλάνο της ζωής τους;

Τι πρέπει να κάνεις

  • Βγάλε, λοιπόν, το σημειωματάριό σου και κατάγραψε με τη βοηθεια του εργαλείου του οραματισμού μέχρι ποιο σημείο θέλεις να φτάσεις.
  • Ξεκίνα να χτίζεις την προσωπικότητα που θα αντεπεξέλθει σε αυτό το όραμα και “ξαφνικά” όλα θα αρχίσουν να έχουν νόημα και να μπαίνουν στη θέση τους.
  • Καθησύχασέ το φοβισμένο Εγώ σου, φτιάξε την παραγγελία ακριβώς όπως τη θέλεις μέσα στο μυαλό σου και ξεκίνα τη δουλειά!

Η χαρτογράφηση του προσωπικού σου οράματος είναι μια διαδικασία που αρχίζει και τελειώνει σε εσένα. Εσύ είσαι ο μόνος που γνωρίζει τα συναισθήματα, τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες σου, ώστε να συνθέσει ένα ένα τα κομμάτια που θα τον οδηγήσουν στην ευτυχία.

Δεν υπάρχει επιτυχημένο ή αποτυχημένο προσωπικό όραμα. Ο καθένας ορίζει με τον δικό του τρόπο τι είναι αυτό που θα τον κάνει ευτυχισμένο καθώς και τον τρόπο που θα φτάσει έως εκεί.
Ο μόνος που βάζει όρια στο τι μπορείς να καταφέρεις είναι ο εαυτός σου.

 

Έλα στα one to one sessions μας για να διαπιστώσεις την εξατομικευμένη προσέγγιση, τη sur mesure καθοδήγηση, αλλά και το προσωπικό και έμπρακτο ενδιαφέρον για την πορεία του δικού σου προγράμματος.