SEX

Τα μυστικά για καλύτερο σεξ σύμφωνα με τo Harvard

iStock

Οι φυσικές μεταμορφώσεις που υφίσταται το σώμα μας καθώς μεγαλώνουμε έχουν σημαντική επίδραση στη σεξουαλικότητά μας. Τα μειωμένα επίπεδα ορμονών και οι αλλαγές στη σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού, μπορεί να οδηγήσουν σε σεξουαλικά προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία ή οι πόνοι μετά το σεξ.

Τέτοιες σωματικές αλλαγές συχνά σημαίνουν ότι το σεξ, μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής σου ζωής. Αυτό δεν σημαίνει ότι το σεξ γίνεται χειρότερο, καθώς μεγαλώνουμε. Κατανοώντας τα κρίσιμα σωματικά και συναισθηματικά στοιχεία που αποτελούν τη βάση του ικανοποιητικού σεξ, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν στην πορεία. Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες του Harvard, τα μυστικά για καλύτερο σεξ είναι πολύ πιο απλά από όσο μπορεί να πιστεύεις.

Ενημερώσου

Τα μυστικά για καλύτερο σεξ σύμφωνα με την επιστήμη iStock

Πιο πολύ από ποτέ, έχεις πια τη δυνατότητα να ενημερωθείς για κάθε είδος σεξουαλικού ζητήματος. Από άρθρα στο Διαδίκτυο, βιβλία, σεξολόγους και ειδικούς σε θέματα σεξουαλικών προβλημάτων, οι πληροφορίες που θέλεις να πάρεις, είναι άμεσα προσβάσιμες. Εάν η απευθείας συζήτηση με τον/τη σύντροφό σου είναι πολύ δύσκολη, μπορείτε να υπογραμμίσετε αποσπάσματα βιβλίων που σας αρέσουν, να στείλετε βίντεο ο ένας στον άλλο. Ακόμα καλύτερα αν τα δείτε μαζί.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Καθώς μεγαλώνεις, οι σεξουαλικές σου αποκρίσεις επιβραδύνονται. Γι’ αυτόν τον λόγο οι επιστήμονες, τονίζουν πως ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά για καλύτερο σεξ, είναι να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Προτίμησε ένα ήσυχο, άνετο περιβάλλον για σεξ χωρίς περισπασμούς. Επίσης, είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι οι σωματικές αλλαγές στο σώμα σου, σημαίνουν ότι θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να διεγερθείς και να φτάσεις σε οργασμό. Άμα το καλοσκεφτείς, το να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο για σεξ δεν είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί. Μια διαφορετική προσέγγιση, μπορεί να ανοίξει πόρτες σε ένα νέο είδος σεξουαλικής εμπειρίας.

Χρησιμοποίησε λίπανση

Συχνά, η κολπική ξηρότητα που ξεκινά στην προεμμηνόπαυση, μπορεί εύκολα να διορθωθεί με λιπαντικά υγρά και τζελ. Χρησιμοποίησε τα λοιπόν ελεύθερα για να αποφύγεις το επώδυνο σεξ, ένα πρόβλημα που μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο σου και να δημιουργήσει αυξανόμενες εντάσεις στην ερωτική σου σχέση. Αν ούτε τα λιπαντικά βοηθάνε, συζήτησε άλλες επιλογές με τον γιατρό σου.

Σωματική επαφή ακόμα και χωρίς σεξ

Ακόμα κι αν είσαι κουρασμένη ή αναστατωμένη για το πρόβλημα, λίγα φιλιά και αγκαλιές είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του συναισθηματικού και του σωματικού σας δεσίματος.


Όλες οι αισθήσεις οδηγούν σε σένα

Οι τεχνικές αισθητικής εστίασης που χρησιμοποιούν οι σεξοθεραπευτές, μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκαταστήσεις την σωματική οικειότητα οικειότητα με τον/την σύντροφό σου, χωρίς να αισθάνεστε πίεση. Πολλά βιβλία αυτοβοήθειας και εκπαιδευτικά βίντεο προσφέρουν παραλλαγές σε αυτές τις ασκήσεις.

Δοκίμασε διαφορετικές στάσεις

Η ανάπτυξη ενός «ρεπερτορίου» διαφορετικών σεξουαλικών στάσεων, όχι μόνο προσθέτει ενδιαφέρον στη σεξουαλική ζωή, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα.

Γράψε τις φαντασιώσεις σου

Αυτή η άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει να εξερευνήσεις πιθανές δραστηριότητες που πιστεύεις ότι μπορεί να διεγείρουν εσένα ή τον/τη σύντροφό σου.

Κάντε ασκήσεις Kegel

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή, ασκώντας τους μύες του πυελικού εδάφους τους.

Χωρίς άγχος

Κάνε κάτι χαλαρωτικό μαζί με τον/τη σύντροφό σου πριν κάνετε σεξ. Ένα χαλαρωτικό μασάζ, ένα ζεστό μπάνιο, ή τεχνικές χαλάρωσης, όπως ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή yoga, μπορεί να κάνουν καλύτερο το σεξ.

Βάλε στο παιχνίδι sex toys

Οι επιστήμονες επιμένουν πως τα sex toys, είναι τα πιο χρήσιμα παιχνίδια που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να κάνει καλύτερο το σεξ. Τα sex toys σε βοηθάνε να ανακαλύψεις το σώμα σου, τι σου αρέσει και τι όχι.

Μην τα παρατάς

Εάν καμία από τις προσπάθειές σου δεν φαίνεται να λειτουργεί, μην εγκαταλείπεις την ελπίδα. Ένας γιατρός μπορεί συχνά να προσδιορίσει την αιτία του σεξουαλικού προβλήματος και να προτείνει αποτελεσματικές θεραπείες.