ΥΓΕΙΑ

Τα καλοκαιρινά παπούτσια που δεν πρέπει να φοράς στο περπάτημα, σύμφωνα με έναν ποδίατρο

Unsplash

Ναι, το περπάτημα είναι ένα από τα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου σε καθημερινή βάση. Το θέμα είναι ότι το καλοκαίρι κάνει ζέστη και πρέπει να φοράς τα σωστά ρούχα για να το κάνεις.

Εκεί οι επιλογές είναι πολλές ευτυχώς. Σορτς, crop tops, αθλητικά σουτιέν και πάει λέγοντας. Το πρόβλημα προκύπτει όταν φτάνουμε στα πόδια. Αν είσαι σαν εμένα και ιδρώνεις με το παραμικρό, αντέχεις μόνο τα ανοιχτά καλοκαιρινά παπούτσια που επιτρέπουν στα πόδια να αναπνέουν. Είναι όμως οκ αυτό για τα πέλματά μου;

Τα σωστά καλοκαιρινά παπούτσια για περπάτημα

Οι ποδίατροι λένε όχι. Εκτός από τις σαγιονάρες, υπάρχουν αυτά τα καλοκαιρινά παπούτσια που δεν θα πρέπει να φοράς στο περπάτημα. Και μιλάμε για τα λατρεμένα σανδάλια.

«Όταν πηγαίνεις για περπάτημα, η ιδανική επιλογή είναι τα αθλητικά παπούτσια που έχουν κατασκευαστεί για αυτόν τον σκοπό. Έχουν τη σωστή υποστήριξη και απορρόφηση κραδασμών», τονίζει η ποδίατρος Jacqueline Sutera.

Όταν η καμάρα στηρίζεται σωστά, μαθαίνεις να περπατάς καλύτερα και μελλοντικά δεν χρειάζεσαι συγκεκριμένα εργονομικά παπούτσια. Τα αθλητικά παπούτσια είναι η σωστή επιλογή, ειδικά αν σκοπεύεις να περπατήσεις για αρκετή ώρα. Έτσι δεν θα έχεις φουσκάλες, κότσι, τενοντίτιδα ή πόνους στα πέλματα.

Η ειδικός δεν σε αποτρέπει από το να φοράς τα αγαπημένα σου σανδάλια. Σου επισημαίνει απλώς τον διαχωρισμό και ποιο είναι το σωστό είδος καλοκαιρινού παπουτσιού, ανάλογα με την περίσταση. Αν δεν θέλεις να τα αποχωριστείς, αναζήτησε εκείνα που υποστηρίζουν σωστά το πόδι και είναι ανατομικά. Το υλικό και η ποιότητα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, ακόμα και αν δεν σκοπεύεις να ξεκινήσεις το περπάτημα.