ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τα 3 βήματα για να κάνεις σωστά push ups με τον εύκολο τρόπο

Γυμνάζεσαι εντατικά, μπορείς να κάνεις πολλές επαναλήψεις push ups και το λες με καμάρι στις φίλες σου. Έχεις σκεφτεί όμως ότι μπορεί να κάνεις σημαντικά λάθη που ίσως προκαλέσουν τραυματισμούς ή μπορεί να μην έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στο σώμα σου;

 

Ένας κλασικός λόγος εξαιτίας του οποίου κάνεις λάθος τα push ups, είναι ότι κάποτε στα έδειξε κάποιος με το δικό του τρόπο κι εσύ τον εμπιστεύτηκες τυφλά. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς θα διορθώσεις το λάθος (αν υποθέσουμε ότι έτσι είναι) και δε θα χάνεις χρόνο ιδρωκοπώντας για το τίποτα. Εξάλλου, σύμφωνα με τον trainer Charlee Atkins, οι περισσότεροι από εμάς τα κάνουμε λάθος, αν και είναι πανεύκολα.

Δες κι αυτό: “Κάψε” το λίπος στους μηρούς με 5 πανεύκολες ασκήσεις

Θέση σανίδα

Φτιάξε με το σώμα σου μία κινούμενη σανίδα ξεκινώντας σε αυτήν τη στάση με τους ώμους ακριβώς πάνω από τους καρπούς και τα δάχτυλα να κοιτούν προς τα μπροστά.

Ίσια γραμμή

Αντί να είναι οι γλουτοί πιο ψηλά από το υπόλοιπο σώμα, διατήρησε ίσιο το σώμα σου από το κεφάλι μέχρι τα πόδια καθ’όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Διάβασε κι αυτό: Το 25λεπτο πρόγραμμα pilates που γυμνάζει οπίσθια και γίνεται στο σπίτι

Σωστοί αγκώνες

Αν και ο Atkins σημειώνει ότι δεν υπάρχει ακριβές σημείο για το πού τοποθετούνται οι αγκώνες, να θυμάσαι ότι τους θέλεις κάπου στη μέση, να εξέχουν από την περιοχή του στήθους και των ώμων όταν κάνεις push ups. Η κίνηση που κάνουν είναι πάνω και έξω, πάνω και έξω.

Εννοείται ότι υπάρχουν διάφορα είδη push ups, ανάλογα με το είδος της γυμναστικής που κάνεις. Το παραπάνω είναι το πιο κλασικό και εύκολο στιλ, που είναι και αποτελεσματικό. Αν θέλεις να το κάνεις ακόμα πιο εύκολο, βάλε ένα κουτί ή σκαμπό κάτω από τα χέρια σου ώστε να μην απέχεις τόσο από το έδαφος. Τα υπόλοιπα παραμένουν ως έχουν.

Το βίντεο σου δείχνει στην πράξη τι έκανες λάθος και πώς θα το διορθώσεις μέσα σε 2 λεπτάκια.