ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα 3 resolutions που πρέπει να κάνουν όλα τα ζευγάρια για το 2021

Unsplash

Καταρχάς, να σηκωθούμε όρθιοι και να χειροκροτήσουμε όλους εσάς που βγήκατε αλώβητοι από το 2020 και μπαίνετε ζευγαρωμένοι στο 2021. Που περάσαμε μέσα από δύο καραντίνες μαζί και δεν χωρίσατε.

Αν λοιπόν είσαι σε μία σχέση που σε καλύπτει και σε κάνει ευτυχισμένη, συνεχίζεις κανονικά αλλά μπορείς να εξελίξεις αυτό που είσαι, ώστε να να εξελιχθεί κατ’επέκτασιν και η σχέση που έχεις με τον σύντροφό σου. Πριν πάμε στα resolutions που ωφελούν ένα ζευγάρι, να θυμάσαι ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι αμοιβαία και όχι μονόπλευρη.

Οικονομικό resolution

Ξεκινώ με το «πεζό» του πράγματος, αλλά δεν είναι ένα αμελητέο θέμα μεταξύ ζευγαριών. Είναι ένα από τα πιο συχνά αίτια καυγάδων και τώρα θα δούμε πώς θα το σταματήσουμε αυτό. Ας υποδεχτούμε το 2021 με καθαρότητα και ειλικρίνεια.

Έχουμε χρέη; Ποιος πληρώνει τι; Είμαστε σε φάση να ανοίξουμε κοινό λογαριασμό; Μπαίνουμε σε μία εξίσου αβέβαιη χρονιά και δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις σε όλους τους τομείς. Προφανώς και σκεφτόμαστε αισιόδοξα, αλλά είναι καλό να είμαστε στην ίδια σελίδα σε βασικά οικονομικά ζητήματα.

Τα resolutions της σχέσης

Να μιλάτε για όλα. Αυτό περικλείει τα πάντα. Από τα παράπονα που έχει ο ένας από τον άλλο και από τα προβλήματα που προκύπτουν. Το μόνο μυστικό είναι ότι δεν πρέπει να κρύβουμε τα πράγματα κάτω από το χαλί και να μην τα αφήνουμε να διογκώνονται.

Επίσης, όμως μάς είπε και η Jill Doukas στο χριστουγεννιάτικο event του Ladylike, οφείλουμε να είμαστε ευγνώμονες. Και για αυτά που έχουμε αλλά και για τους ανθρώπους της ζωής μας. Ας κάνουμε ένα reminder ο ένας στον άλλον πού και πού. Α, και το λίγο πιο πικάντικο σεξ θα βοηθήσει.

Τα προσωπικά resolutions

Δύο χαρούμενοι και πλήρεις άνθρωποι δημιουργούν ένα καλό σύνολο και μία δυνατή σχέση. Κάθε νέα χρονιά σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, αλλά χωρίς πίεση ή πρέπει. Οι αλλαγές είναι συνήθως μικρές και υποτυπώδεις αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε τεράστια εξέλιξη.

Από το να πίνεις περισσότερο νερό, να σηκώνεσαι πιο νωρίς, να τρως καλύτερα, να λες κανένα όχι στους άλλους, να ακούς τον εαυτό σου και τις ανάγκες του. Όταν το κάνεις, είναι και πιο εύκολο να τις επικοινωνείς και στο ταίρι σου. Αυτή είναι μία υγιής σχέση. Εύκολο στη θεωρία και λίγο πιο δύσκολο στην πράξη. Όσο περνούν όμως τα χρόνια, η εξέλιξη μεγαλώνει και ο τρόπος που σχετίζεσαι βαθύτερος. Καλή χρονιά σε όλους μας.