ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τα 2 πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις το 2021

Unsplash

Πώς θα ξεκινήσεις καλύτερα το 2021; Κάνοντας δύο τουλάχιστον πράγματα που χρωστάς σε εσένα. Ανακάλυψε, λοιπόν, ποιες δύο σημαντικές ενέργειες θα σε βάλουν με το δεξί στη νέα χρονιά και θα σου δώσουν τη δύναμη που χρειάζεσαι.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Να σέβεσαι τον εαυτό σου και την υγεία σου

Να σέβεσαι τον εαυτό σου και την υγεία σου, γιατί είναι ό,τι πολυτιμότερο έχεις. Σε προσκαλώ να αφιερώσεις λίγες ώρες από το χρόνο σου ώστε να πας στο γιατρό και να κάνεις εξετάσεις. Πάνω σε αυτή τη βάση θα στηρίξεις όλο το οικοδόμημα της ευτυχίας σου, γι’ αυτό κάθε στόχος ξεκινά με αυτό το προαπαιτούμενο.

Γνωρίζω πως οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά μην αφήνεις πίσω την υγεία σου. Φρόντισε να ξεκινήσεις τη χρονιά γνωρίζοντας πού είσαι γιατί δεν μπορείς να πας πουθενά αν δεν ξέρεις πού πραγματικά βρίσκεσαι. Η διασφάλιση της υγείας θα σου δώσει τόσο σωματική όσο και συναισθηματική δύναμη να προχωρήσεις δυναμικά.

Κατάγραψε τους στόχους σου

Βγάλε δύο ώρες στην άκρη για να καταγράψεις ανά μήνα τι θέλεις να πετύχεις αυτή τη χρονιά. Πάρε το ημερολόγιό σου για να είσαι συγκεκριμένη και για να μην παραλείψεις κάτι από τις μικρές ή μεγάλες νίκες για τις οποίες θα νιώθεις περήφανη. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα καθαρίσεις την ντουλάπα ή το υπόγειο.

Ξεχώρισε τους επαγγελματικούς από τους προσωπικούς στόχους και κυρίως μην αποκαρδιωθείς αν η λίστα σου δεν είναι μεγάλη. Προτιμάμε πάντα να βάζουμε ρεαλιστικούς αλλά εφικτούς στόχους που θα μας γεμίσουν αυτοπεποίθηση σαν τους καταφέρουμε, παρά να γεμίσουμε τη λίστα με ευχολόγια που δεν θα υλοποιηθούν ποτέ. Αφού τελειώσεις την καταγραφή, διάβασέ τη λίστα σου φωναχτά για να συνειδητοποιήσεις πόσα θαύματα σε περιμένουν!

Μπαίνουμε πια σε μια διαφορετική εποχή. Πλέον δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για να αναβάλλουμε τις αποφάσεις μας.Ξέρω πως έχουμε όλοι περάσει δύσκολα, αλλά η αίσθηση της δυσκολίας είνα πολύ πιο εσωτερικευμένη όταν δουλεύεις με ενσυναίσθηση ή αφομοιώνοντας τη γνώση από όσα έμαθες την προηγούμενη χρονιά.

Τζιλ Δούκα
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη lifecoach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com