SEX

Τα 10 είδη του γυναικείου οργασμού και πώς θα τα πετύχεις

iStock

Ο οργασμός είναι ένα φυσικό αντανακλαστικό που εμφανίζεται όταν οι μύες του πυελικού εδάφους σφίγγονται και χαλαρώνουν σε μια σειρά από ρυθμικές συσπάσεις. Εκτός από την παροχή φυσικής απελευθέρωσης, οι οργασμοί έχουν επίσης θετικές συναισθηματικές επιπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, το σώμα απελευθερώνει επίσης χημικές ουσίες όπως η ωκυτοκίνη, οι οποίες δημιουργούν αυτό το αίσθημα ευφορίας. Η ωκυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια ενός οργασμού και η σωματική επαφή, κατά τη διάρκεια του σεξ, βοηθά επίσης στο συναισθηματικό δέσιμο με τους συντρόφους. Οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν διαφορετικούς τύπους οργασμού και ο καθένας από αυτούς μπορούν να διαφέρουν, τόσο ως προς την ένταση, όσο και ως προς τη διάρκεια. Αυτό που σίγουρα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η ερωτική κορύφωση, είναι εξαιρετικά προσωπική υπόθεση. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, στις παρακάτω γραμμές σού παραθέτουμε διάφορους τύπους οργασμού που μπορεί μια γυναίκα να βιώσει, ανάλογα με την περιοχή του σώματος που διεγείρεται.

Κλειτοριδικός οργασμός

Τα 10 είδη του γυναικείου οργασμού Pexels

Η κλειτορίδα είναι ένα σεξουαλικό όργανο που μοιάζει με έναν μικρό όρθιο ιστό στο εξωτερικό του αιδοίου, αλλά εκτείνεται επίσης εσωτερικά στον κόλπο. Αποτελείται από εκατομμύρια νευρικές απολήξεις, οι οποίες το καθιστούν ιδιαίτερα ευαίσθητο στη διέγερση. Η άμεση διέγερση της κλειτορίδας ή το άγγιγμα της περιοχής που την περιβάλλει, προκαλεί αύξηση της ροής του αίματος, καθιστώντας την ιδιαίτερα ευαίσθητη σε οργασμική απελευθέρωση.

Το σημείο G

Αν και η έρευνα είναι λίγο ασαφής, η γενική συναίνεση σχετικά με το σημείο G είναι ότι βρίσκεται στο μπροστινό τοίχωμα του γυναικείου κόλπου, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ του κολπικού ανοίγματος και του τραχήλου της μήτρας. Μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι είναι ένα σεξουαλικό όργανο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι μέρος του δικτύου νευρικών απολήξεων της κλειτορίδας. Σε κάθε περίπτωση, πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι ο οργασμός του σημείου G είναι πολύ έντονος σε σύγκριση με άλλους τύπους κορύφωσης.

Κολπικός οργασμός

Ένας οργασμός από διεισδυτικό κολπικό σεξ, που δεν διεγείρει σκόπιμα την κλειτορίδα και το σημείο G, θεωρείται κολπικός οργασμός. Εκτός από την κλειτορίδα, ο κόλπος έχει επιπλέον ερωτογενείς ζώνες. Ο ερεθισμός από την παρατεταμένη τριβή μιας επαφής μπορεί να διεγείρει τις νευρικές απολήξεις που βρίσκονται στον κόλπο και να προκαλέσει οργασμό. Μελέτες, πάντως, αναφέρουν ότι λιγότερο από 20% των γυναικών έχουν ξεκάθαρους κολπικούς οργασμούς, χωρίς συμμετοχή της κλειτορίδας. Just saying.

Squirting

Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, μερικές γυναίκες μπορούν να απελευθερώσουν διαυγή υγρά σε ήπια ή δυνατή ροή: γνωστό και ως squirting. Το squirting ονομάζεται μερικές φορές και γυναικεία εκσπερμάτιση, αλλά ορισμένοι ερευνητές δεν το θεωρούν το ίδιο πράγμα. Οι ερευνητές υπολογίζουν κάπου από 10 έως 54% των οι γυναίκες έχουν βιώσει, κάποια στιγμή, γυναικεία εκσπερμάτιση.

Πρωκτικός οργασμός

Το πρωκτικό σεξ ή η διέγερση της περιοχής, μπορούν επίσης να βοηθήσουν γυναίκες να φτάσουν σε ερωτική κορύφωση, διεγείροντας έμμεσα τις κοντινές ερωτογενείς περιοχές. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πρωκτός και το ορθό βρίσκονται τόσο κοντά στον κόλπο και την κλειτορίδα και συνδέονται με ένα λεπτό τμήμα ιστού που ονομάζεται περίνεο. Επιπλέον, ο πρωκτός συνδέεται με τους μύες του πυελικού εδάφους, οι οποίοι υποστηρίζουν επίσης τον κόλπο.

Κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ, διεγείρονται τα ίδια νεύρα και μύες. Και επειδή οι μύες του πυελικού εδάφους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, η διέγερσή τους κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ, μπορεί να οδηγήσει σε κορύφωση.

Οργασμός θηλών

Το στήθος και οι θηλές είναι σημαντικές ερωτογενείς ζώνες, επομένως είναι δυνατό να υπάρξει οργασμός με την κατάλληλη διέγερση. Οι θηλές αντιδρούν ιδιαίτερα στην αφή αφού περιέχουν πολλές νευρικές απολήξεις. Η έρευνα άλλωστε έχει βρει ότι η διέγερση της θηλής ενεργοποιεί το μέρος του εγκεφάλου, που ελέγχει τη διέγερση των γεννητικών οργάνων.

Μεικτός

Ο μεικτός οργασμός είναι μια κορύφωση που συμβαίνει όταν διεγείρονται ταυτόχρονα περισσότερες από μία ερωτογενείς ζώνες. Οποιοσδήποτε συνδυασμός ερωτογενών ζωνών, όπως η κλειτορίδα, το σημείο G, οι θηλές ή ο πρωκτός θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεικτό οργασμό.

Ο πολλαπλός

Όταν μιλάμε για πολλαπλούς οργασμούς, μιλάμε για περισσότερους από έναν οργασμούς, σε μία μόνο σεξουαλική επαφή. Μπορούν να έχουν χρονική απόσταση ο ένας από τον άλλο. Ή, μπορεί να εμφανιστούν σε γρήγορη διαδοχή, ο ένας μετά το άλλον, μετά τον άλλον. Πόσοι οργασμοί είναι πραγματικά δυνατοί; Αυτό είναι κάτι που διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από πράγματα όπως:

  • την ανατομία σου
  • τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις
  • πόσο καλά γνωρίζεις το σώμα σου

Και ενώ δεν υπάρχει «μαγικός αριθμός», σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες μπορούν να έχουν έως και 5 οργασμούς ανά σεξουαλική επαφή. Ορισμένες έρευνες δε, εκτιμούν ότι το 8 έως το 15% των γυναικών, έχουν βιώσει πολλαπλούς οργασμούς.

 

Coregasm

Το να φτάνεις σε ερωτική κορύφωση κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης μπορεί να ακούγεται απίθανο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να συμβεί. Οι «τυχαίοι» αυτοί οργασμοί μπορούν να συμβούν για πολλούς λόγους, αλλά κατά βάση οφείλονται στην απροσδόκητη τριβή της κλειτορίδας ή της πίεσης που δέχεται το πυελικό έδαφος. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα διαπίστωσε ότι 370 από τις 530 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, είχαν βιώσει οργασμό ή σεξουαλική ευχαρίστηση ενώ ασκούνταν, συνήθως εκτελώντας ασκήσεις που επικεντρώνονταν στον πυρήνα του σώματος.

Οργασμός ύπνου

Παρόμοια με τα «υγρά όνειρα» που μπορεί να βιώσουν οι άνδρες, είναι πιθανό και οι γυναίκες να βιώσουν ερωτική κορύφωση κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Οι οργασμοί ύπνου ή οι νυχτερινοί οργασμοί, πιθανότατα ξεκινούν με ένα ερωτικό όνειρο. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα και σε λίπανση, κάνοντας το σώμα να φτάνει σε κορύφωση, ενώ κοιμάσαι.

Μια μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν μπρούμυτα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ερωτικά όνειρα και σεξουαλική διέγερση. Αν και έρευνα για το συγκεκριμένο είδος οργασμού, είναι ανεπαρκής, σχετική μελέτη ανέφερε ότι το 37% των γυναικών που συμμετείχαν σ΄αυτή, είχε βιώσει οργασμό ύπνου τουλάχιστον μια φορά μέχρι τα 45 τους.