ΣΧΕΣΕΙΣ

Solo-Dating: Τι είναι αυτό το masturdating που λένε όλες οι γυναίκες στο TikTok;

iStock

Τι είναι αυτό το solo-dating και γιατί ξαφνικά είναι viral στο TikTok; Τι ξέρει η Gen-Z και δεν μας το λέει; Μήπως η αυτοφροντίδα είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματά μας;

Solo-dating είναι το να βγαίνεις ραντεβού με τον εαυτό σου. Να πας σινεμά μόνη σου, να πας για φαγητό μόνη σου και διακοπές solo. Δεν είναι καθόλου μίζερο, είναι η νέα τάση ευεξίας. Η σχέση με τον εαυτό σου, είναι η πιο σημαντική σχέση της ζωής σου. 

Το solo-dating είναι συνώνυμο με το το masturdating. Σημαίνει στην πράξη να σταματήσεις να περιμένεις από το plus one σου να εμφανιστεί για να κάνεις αυτά που θέλεις. Να πας μόνη σου σε μια συναυλία, ένα μουσικό φεστιβάλ ή μια ρομαντική εκδρομή. Δεν χρειάζεται να βάζεις σε αναμονή τις επιθυμίες σου, μέχρι να βρεθείς σε σχέση. Κι έτσι, θα χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου και την αυτοεκτίμησή σου και δεν θα δίνεις πολλές ευκαιρίες σε κάποιον, που σε αφήνει στο «διαβάστηκε».

@annabarger threw a fit and went on a solo date to broadway, would recommend @TickPick #tickpickpartner #vlog #nycvlog #broadway ♬ original sound – Anna Barger

Το solo-dating είναι και μια ωραία ευκαιρία για να κάνεις ένα διάλειμμα από το Tinder και το online dating (αν νιώθεις ότι σε έχει κουράσει το swipe left/right). Και δεν είναι μια καινούργια ανακάλυψη της Gen-Z. Απλά, οι νέοι άνθρωποι ξέρουν ότι το να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου, όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρεται κάποιος σε ραντεβού, σε κάνει ευτυχισμένο. Είναι διασκεδαστικό κι ενδυναμωτικό. 

Το solo-dating είναι η υπενθύμιση ότι δεν χρειάζεσαι πάντα κάποιον άλλο για να είσαι καλά ψυχολογικά. Είναι μια θεραπευτική διαδικασία. Δεν χρειάζεται να περιμένεις το ιδανικό ραντεβού για να πας σε μια ξενάγηση σε ένα μουσείο. Ούτε να περιμένεις πότε θα είναι διαθέσιμοι οι φίλοι σου για να πάτε να δείτε το Kinds of Kindness. Με το solo-dating μπορείς να ανακαλύψεις τι πραγματικά σου αρέσει ή δεν σου αρέσει χωρίς καμία κοινωνική πίεση. Και χωρίς να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις κάποιον.

Το solo-dating το λατρεύουν κι άτομα με έντονη κοινωνική ζωή. Είναι ο τρόπος να φορτίσουν την ενεργειακή μπαταρία τους. Δεν νιώθουν πίεση να συζητούν με άλλους.

Επίσης, είναι ένας τρόπος να μάθεις να έχεις απαιτήσεις από τον επόμενο σύντροφό σου και να μη συμβιβαστείς με κάτι που δεν σου κάνει 100%. Solo-dating κάνουν και άτομα σε σχέση. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγάλεις τον εαυτό σου ραντεβού, επειδή είσαι σε μακροχρόνια σχέση. Είναι μια πρακτική αυτοφροντίδας. 

Είναι υγιές να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις.