ΣΧΕΣΕΙΣ

Boyfriend air: Το trend του TikTok που (μάλλον) σου έχει συμβεί. Ταυτίσου ελεύθερα

Pexels

Κάτι πλανιέται στην ατμόσφαιρα και δεν είναι μόνο η μελαγχολία των γιορτών. Σύμφωνα με το TikTok, το #boyfriendair το οποίο την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μετρά περισσότερες από 227 εκατομμύρια προβολές, ίσως είναι υπεύθυνο για την κακή σου ψυχολογία.

Πολλές γυναίκες συρρέουν στο TikTok για να μοιραστούν την εμπειρία τους με το boyfriend air. Tην ιδέα δηλαδή ότι αφού περνάς αρκετό χρόνο με το αγόρι σου, αισθάνεσαι λιγότερο θετικά για την εμφάνισή σου. Ίσως το μακιγιάζ σου να έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς ή η επιδερμίδα σου να χάνει τη λάμψη της. Ή ίσως τα χτενισμένα σου μαλλιά, μετατρέπονται σε κάτι άλλο. Κάτι που σίγουρα δεν υπολόγιζες.

@girlcodethepodcast Is “Boyfriend Air” a thing? 👀💅🏼 @Madison Woolley @Kaitlyn Rodriguez #boyfriendair #podcastclips #podcastforwomen #girlcode ♬ original sound – GIRL CODE THE PODCAST

Ξεκάθαρος λόγος για τον οποίο μπορεί να συμβεί το boyfriend air δεν υπάρχει, είτε πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, είτε για ψυχολογικό, για σύμπτωση ή για κάποιον συνδυασμό των παραπάνω. Ωστόσο, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας, υπογραμμίζουν ότι η υγιής επικοινωνία είναι ο καλύτερος τρόπος για να αισθάνονται όλοι καλύτερα σε οποιαδήποτε σχέση.

Είναι σημαντικό να έχεις επίγνωση εαυτού σου, ανεξάρτητα από το στάδιο της σχέσης τους, γιατί το μεγαλύτερο ζήτημα, είναι ότι θέλεις να διατηρήσεις την προσωπική σου ταυτότητα. Το να χάνεις τον εαυτό σου σε μια σχέση, είτε ψυχολογικά, είτε σωματικά, δεν είναι ποτέ καλό. Η σχέση με τον εαυτό σου, είναι μια διαδικασία που απαιτεί αυτοφροντίδα, ατομικότητα και αφοσίωση.

Τι λέει το boyfriend air για τις σχέσεις

Όταν μια νέα σχέση μπαίνει στη ζωή μας, συχνά προσαρμοζόμαστε αναλόγως. Ειδικά στο ζεστό περιβάλλον ενός σπιτιού.

Ένας σημαντικός λόγος που οι γυναίκες μπορεί να βιώσουν αυτές τις boyfriend air αλλαγές, είναι ότι αλλάζουν τη διατροφή τους, το επίπεδο ενυδάτωσης, τη ρουτίνα ύπνου και το επίπεδο άσκησης γύρω από τη σχέση τους. Αντίθετα, μένουν έξω μέχρι αργά, κοιμούνται λιγότερο ή όχι καλά, τρώνε φαγητό που δεν θα κατανάλωναν συνήθως, ξεχνούν να πίνουν νερό και παραιτούνται από την τυπική χρήση προϊόντων περιποίησής τους.

Ίσως τα χαλαρωτικά ντους που συνήθιζες να κάνεις, δίνουν τη θέση τους σε ατελείωτο binge watching στον καναπέ. Γενικότερα οποιαδήποτε ρουτίνα selfcare μπορεί να είχες, θυσιάζεται στο βωμό της σχέσης. 

Η ψυχολογία πίσω από το boyfriend air

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για το boyfriend air. Μπορεί απλώς να είναι μία από αυτές τις τάσεις του TikTok που ξεπηδούν στο feed μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι δεν μπορεί να είναι αληθινό.

Οι ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας και σχέσεων, επισημαίνουν πως τα άτομα που παρατηρούν μια αλλαγή στη φυσική τους εμφάνιση, μπορεί να αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση τους και τώρα ακολουθούν συνειδητά την τάση, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη σχέση τους με αρνητικό τρόπο.

Τι μπορείς να κάνεις;

Αν θέλεις να καταπολεμήσεις το boyfriend air, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να βάλεις σαφή όρια στη σχέση σου. Η καλή επικοινωνία είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη διαδρομή που μπορείς να ακολουθήσεις. Παράλληλα, ο σεβασμός των συνηθειών του καθενός, μπορεί να αποδειχθεί ιδανικός και για την αύξηση της μεταξύ σας οικειότητας. Η συζήτηση είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανακαλύψεις τις συνήθειες της σχέσης σου, πριν νιώσεις ότι παραμελείς τον εαυτό σου.