ΣΧΕΣΕΙΣ

Σεξ μία φορά τον μήνα: Η ειδικός σου λέει αν είναι φυσιολογικό

Unsplash

Άλλοι ακούνε τις λέξεις «σεξ μία φορά τον μήνα» και παθαίνουν απανωτά εγκεφαλικά και άλλοι το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό.

Αν σκεφτείς ότι ο μέσος όρος ηλικίας γάμου έχει αυξηθεί, αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο συνηθισμένοι στο περιστασιακό σεξ και την απουσία σταθερότητας. Γεμίζουν με άλλα πράγματα τον χρόνο τους βρε αδερφέ. Οπότε ναι, κάνουν σεξ μία φορά τον μήνα.

Τι λένε οι έρευνες

Σύμφωνα με το General Social Survey, ο μέσος παντρεμένος άνθρωπος κάνει σεξ μία φορά την εβδομάδα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει. Αν σκεφτείς ότι πολλοί άνθρωποι ντρέπονται να παραδεχτούν ότι κάνουν σεξ πιο σπάνια (ειδικά αν είναι σε σχέση) και ότι οι πωλήσεις των προφυλακτικών δεν ταιριάζουν με τα ποσοστά του σεξ, τα πράγματα είναι μάλλον διαφορετικά.

Είναι φυσιολογικό να κάνεις σεξ μία φορά τον μήνα

Το τι είναι φυσιολογικό, είναι πάντα σχετικό. Αν νιώθουν ικανοποίηση και οι δύο σύντροφοι, είναι απόλυτα οκ το να κάνεις σεξ μία φορά τον μήνα. Αν όμως η ικανοποίηση δεν είναι η λέξη που σου έρχεται στο μυαλό, σημαίνει ότι πρέπει να το συζητήσεις με το ταίρι σου, εξηγεί η συγγραφέας και ειδικός σχέσεων Jenna Birch.

Αν πάλι εσύ είσαι οκ με τη συχνότητα αλλά δεν πιστεύεις το ίδιο για τον σύντροφό σου, μπορείς να τον ρωτήσεις. Σε όποια πλευρά και αν ανήκεις, η ανοιχτή επικοινωνία ανοίγει νέους δρόμους. Για εξερεύνηση ή για αποδοχή.

Η σύγκριση με τους άλλους

Το κλασικό πρόβλημα που προκύπτει από αυτό το θέμα είναι οι συζητήσεις μεταξύ φίλων και γνωστών. Ή απλώς οι εικασίες για την ερωτική ζωή τους. Νιώθεις μειονεκτικά και πιστεύεις ότι οι άλλοι έχουν πολύ πιο καυτή σεξουαλική ζωή από τη δική σου. Ακόμα και αν είναι έτσι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου για το σεξ;

Εκτός από τον σύντροφό σου, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου. Μπορεί να υπάρχει παθολογική ή ψυχολογική εξήγηση που η λίμπιντό σου είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση, μίλα και άκου. Βοηθούν και τα δύο.