ΣΧΕΣΕΙΣ

Ρουτίνα στο σεξ; Οι λόγοι που συμβαίνει και 4 tips για να αναζωπυρωθεί το πάθος

Unsplash

Η ρουτίνα στο σεξ δεν είναι κάτι που θα σου συμβεί μία φορά μέσα σε μία σχέση. Αν μιλάμε για μία μακροχρόνια σχέση, το σεξ είναι σαν τη ζωή. Κάνει κύκλους και δεν είναι πάντα ίδιο.

Τα αίτια που σε οδηγούν σε ρουτίνα στο σεξ είναι πολλά. Το πιο σύνηθες είναι το άγχος. Άγχος για τη δουλειά, για τα οικονομικά σου, για τις καθημερινές υποχρεώσεις αλλά και για τις εξωτερικές συνθήκες που δεν μπορέσεις να ελέγξεις. Όπως η πανδημία ενός ιού, για παράδειγμα.

Εκτός όμως από το άγχος, τα ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση πέφτουν σε ρουτίνα και η εξήγηση είναι καθαρά νευρολογική. Σταδιακά μειώνεται η ντοπαμίνη και όλες αυτές οι ορμόνες που νιώθεις κυρίως στην αρχή. Μιλάμε λοιπόν για ένα πρόβλημα που δεν έχει λύση; Φυσικά και όχι. Υπάρχουν μικρά tips που σε βγάζουν από αυτήν την κατάσταση, αλλά το βασικότερο είναι η καλή επικοινωνία. Η ειλικρίνεια και η οικειότητα σε όλα τα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, η σεξολόγος Δρ. Jordin Wiggings σου δίνει μερικά tips να βρίσκονται.

Κάτι καινούριο (αντίο ρουτίνα στο σεξ)

Δεν βαριόμαστε τώρα. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που επιβάλλεται να δοκιμάζεις νέα πράγματα, όσο και αν σου φαίνεται βουνό. Αν δεν είσαι σε mood να δοκιμάσεις νέες φαντασιώσεις ή βοηθήματα, ακόμα και η αλλαγή δωματίου θα φέρει έναν αέρα ανανέωσης.

Κλείσε ραντεβού

Ποτέ μην υποτιμάς τη σημασία ενός ραντεβού, έστω κι αν είναι κανονισμένο. «’Έτσι μεταθέτεις την προσοχή σου από το σεξ στο πού θα πάτε και πώς θα περάσετε. Ή στο τι θα μαγειρέψετε για ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι. Αυτή η χαλάρωση θα οδηγήσει πιο εύκολα στο σεξ. Μπορεί και όχι στο σεξ, αλλά στη σωματική εγγύτητα», εξηγεί η ειδικός.

Μην ξεχνάς τον πρώτο καιρό

Οι αναμνήσεις του πρώτου καιρού μπορούν να αναζωπυρώσουν το παρόν. Θυμήσου πώς ένιωθες ή ένα συγκεκριμένο σεξ που σου έχει μείνει αξέχαστο. Ρίξε την πρόταση στο τραπέζι για επανάληψη και αποχαιρέτησε τη ρουτίνα στο σεξ, έστω και προσωρινά.

Αυτοϊκανοποίηση

Ας το δούμε εντελώς πρακτικά. Η αυτοϊκανοποίηση σε χαλαρώνει, βελτιώνει τη διάθεση και σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα. Αν όμως έχει πέσει σε ρουτίνα στο σεξ, μπορείς έτσι να ανακαλύψεις τι θέλεις να δοκιμάσεις και να το επικοινωνήσεις στον σύντροφό σου.