ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πρωινή γυμναστική: Τα 7 tips για να σηκωθείς εύκολα (αν και μισείς το πρωινό ξύπνημα)

Ας πούμε ότι ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων που μισεί το πρωινό ξύπνημα, δεν έχει καμία διάθεση για πολλά πολλά και το μόνο που έχει ανάγκη είναι να πιει τον καφέ του. Αν δεν είσαι και ιδιαίτερη fan της γυμναστικής, σου ακούγεται σχεδόν ακατόρθωτο το να καταφέρεις να συρθείς έξω από τα παπλώματα, να ντυθείς και να πας στο γυμναστήριο ή για τρέξιμο. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί σε καθησυχάζουν ότι υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βρεις το κίνητρο να ξυπνάς αλλά και tips που σε προετοιμάζουν ώστε να μην αφήνεις τα πάντα στην τύχη τους την ώρα που ξυπνάς.

Κρύο ντους

Αν το κάνεις ούτως ή άλλως, ξέρεις τη δύναμη του κρύου νερού στο πρόσωπό και το σώμα σου. Σε ξυπνάει καλύτερα κι από την καφεΐνη. Αν μετακινείσαι με τα πόδια ή με ποδήλατο, ο αέρας που χτυπά το πρόσωπο, σε βοηθά να ξυπνήσεις ακόμα πιο εύκολα μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου. Και είναι η πιο οικολογική επιλογή.

Βάλε δύο ξυπνητήρια

Με τα δύο ξυπνητήρια, δεν εννοώ το snooze για να το πατάς ξανά και ξανά μέχρι να σηκωθείς 2 ώρες αργότερα, αλλά να ρυθμίσεις δύο διαφορετικά ξυπνητήρια. Στο πρώτο, ξέρεις ότι έχεις άλλα 15 λεπτά για να κοιμηθείς και αυτό σου δίνει μεγάλη χαρά εκείνη τη στιγμή. Στο δεύτερο πια ξυπνητήρι σηκώνεσαι με άλλη ψυχολογία (λέμε τώρα) και φτιάχνεις τον καφέ σου.

Δες κι αυτό: Η μέθοδος αναπνοής 4-6 που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν πουλάκι

Βάλε το ξυπνητήρι μακριάν από το κρεβάτι

Σου ακούγεται βάρβαρο, το ξέρω, αλλά είναι χρήσιμο για δύο λόγους. Πρώτον, δεν παθαίνεις καρδιακή προσβολή από τον τρόμο σου (και από τη δόνηση του κινητού) και δεύτερον αναγκάζεσαι να σηκωθείς. Αυτό από μόνο του αρκεί για να το ξανασκεφτείς για το αν θα ξαναξαπλώσεις. Εξάλλου, αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι του πρωινού ξυπνήματος.

Κοιμήσου νωρίς

Το ξέρω ότι αυτή η συμβουλή είναι εντελώς περιττή για έναν άνθρωπο που δυσκολεύεται να κοιμηθεί πριν τη 1 τη νύχτα, αλλά μήπως έφτασε η ώρα να αλλάξεις τις συνήθειές σου και να βγεις από το καλοκαιρινό πρόγραμμα; Εξάλλου, ο οργανισμός σου μπορεί αποδεδειγμένα να προσαρμοστεί στα ωράριά σου. Αν κοιμάσαι και ξυπνάς νωρίς, θα το κάνεις χωρίς ξυπνητήρι.

Διάβασε κι αυτό: Το πρωινό που βοηθά πολύ στο αδυνάτισμα. Το απαραίτητο συστατικό

Έτοιμο πρωινό

Το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο, είτε γυμνάζεσαι είτε όχι. Αν σηκώνεσαι όμως αρκετά νωρίς και δεν έχεις κουράγιο να κάνεις κάτι, φρόντισε να έχεις έτοιμο ένα smoothie ή ένα μπολ με βρώμη σε γιαούρτι από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο. Βάλε λίγα φρουτάκια και είσαι έτοιμη σε 1 λεπτό.

Βάλε κόκκινα ρούχα

Μην το γελάς καθόλου. Το κόκκινο αυξάνει, αποδεδειγμένα, τον ενθουσιασμό, τα επίπεδα ενέργειας και την κυκλοφορία. Και χτυπάει στο μάτι όσο να πεις. Ετοίμασε την αθλητική σου περιβολή από το προηγούμενο βράδυ και βάλε σίγουρα κάτι κόκκινο. Το συστήνουν και οι personal trainers.

Κανόνισε brunch για μετά

Αν είσαι άνθρωπος που λειτουργεί καλύτερα με το να έχει να περιμένει κάτι, ή με την ανταμοιβή, μπορείς να κανονίσεις να φας πρωινό αμέσως μετά τη γυμναστική με κάποιο «συναθλητή» ή με φίλο σου. Απλώς φρόντισε να μην το παρακάνεις. Ένα acai bowl ή pancakes βρώμης είναι οι νόστιμες και υγιεινές επιλογές σου (για να μην πάει στράφι η γυμναστική).