ΣΧΕΣΕΙΣ

Πρώτο ραντεβού: 2 ερωτήσεις που σπάνε τον πάγο και 2 που που προκαλούν αμηχανία

Unsplash

Ξέρω τι σκέφτεσαι. Ότι δεν υπάρχουν πρέπει και κανόνες στις σχέσεις και τα ραντεβού. Ότι πρέπει να πράττουμε όπως νιώθουμε.

Όταν όμως υπερτερεί το άγχος και η αμηχανία, υπάρχει η πιθανότητα να κάνεις ερωτήσεις που να είναι αρκετά άβολες (τουλάχιστον για πρώτο ραντεβού). Το «θες να κάνεις οικογένεια», «με πόσους έχεις πάει» και «γιατί σε χώρισε η πρώην σου» είναι μία κακή αρχή. Εννοείται ότι σκοπός είναι να είσαι ο εαυτός σου, αλλά με έναν μαλακό τρόπο. Πλησιάζουμε σιγά σιγά, σεβόμενοι τα όρια του απέναντί μας. Για αυτό υπάρχουν τα δεύτερα, τρίτα, εικοστά ραντεβού.

2 ερωτήσεις που σπάνε τον πάγο στο πρώτο ραντεβού

Πώς ήταν το πρώτο σου φιλί; Πώς είναι το πιο ρομαντικό σκηνικό;

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ρομαντική ψυχή για να μιλήσει για το πρώτο του φιλί ή για το πώς φαντάζεται ένα ιδανικό σκηνικό. Καταρχάς, δείχνεις ξεκάθαρα ότι σου αρέσει και ότι κρύβεται ένα φλερτ πίσω από αυτή την ερώτηση. Αν σου περιγράψει το σκηνικό και νιώσεις ότι η έλξη είναι αμοιβαία, μπορεί να το θέσετε σε εφαρμογή στο τέλος της βραδιάς.

Πες μου 2 αλήθειες και 1 ψέμα

Είναι αρκετά risky, αλλά θα ανακαλύψεις πολλά. Είναι κάτι σαν παιχνίδι, όπου ο άλλος σου λέει 3 πράγματα για τον εαυτό του. Το ένα θα πρέπει να είναι ψέμα κι εσύ πρέπει να το βρεις. Υπάρχει περίπτωση να μάθεις κάτι που δεν εγκρίνεις, αλλά αν σπάει τον πάγο κάτι, είναι σίγουρα αυτό το παιχνίδι.

Οι 2 ερωτήσεις που απαγορεύονται στο πρώτο ραντεβού

«Πόσα βγάζεις τον μήνα»;

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι είναι αποκαλυπτικοί από την αρχή της γνωριμίας και υπάρχει πιθανότητα να στο πει από μόνος του. Είναι όμως αγένεια να κάνεις τέτοιες ερωτήσεις, που θεωρούνται ύποπτες και αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Αν προχωρήσει η γνωριμία, θα το μάθεις ούτως ή άλλως.

«Γιατί χωρίσατε με την τελευταία σχέση»;

Μία ακόμη πληροφορία που δεν είναι απαραίτητη στην αρχή της γνωριμίας. Είσαι έτοιμη να μάθεις για το παρελθόν; Να ακούσεις για απιστίες, τοξικές συμπεριφορές και πληγωμένες καρδιές; Επικεντρώσου στο δικό σας φλερτ και μην αγνοείς τα προειδοποιητικά σημάδια. Το ένστικτό σου θα σε ενημερώσει καλύτερα από μία ιστορία για πρώην.