ΣΧΕΣΕΙΣ

Η νέα τάση στα ραντεβού είναι το μόνο καλό που μας άφησε η καραντίνα

Unsplash

Βγήκαμε αισίως από την καραντίνα και ευχόμαστε άλλο κακό να μην μας βρει. Και από ό,τι φαίνεται, υπήρξαν και μερικά καλά που μπήκαν στη ζωή μας και μάς έκαναν να τη δούμε με άλλο μάτι.

Περισσότερος χρόνος για εμάς, λίγο περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι. Γίναμε πιο σοφοί σε ό,τι αφορά τη διατροφή μας (κι ας τιμήσαμε δεόντως το delivery), περάσαμε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τον σύντροφό μας και είδαμε με άλλο μάτι τα ραντεβού. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνει μία νέα αναφορά της εφαρμογής Hinge, που παρακολούθησε τη συμπεριφορά των χρηστών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Απεδείχθη, λοιπόν, ότι δεν άλλαξε μόνο ο τρόπος που σχετιζόμαστε, εξαιτίας του φόβου του ιού. Οι άνθρωποι αξιοποίησαν την καραντίνα, για να σκεφτούν τι είναι αυτό που έχουν πραγματικά ανάγκη από μία σχέση, πώς το θέλουν και πώς θα το διεκδικήσουν.

Η νέα τάση στα ραντεβού είναι μία καλή εξέλιξη

Τα δεδομένα που προέκυψαν και παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι οι μισοί χρήστες δήλωσαν ότι δεν θέλουν πλέον να κυνηγούν κάποιον που τους απορρίπτει ερωτικά, ενώ επίσης οι μισοί δήλωσαν πολύ έτοιμοι για μία μακροχρόνια σχέση. Η νέα τάση στα ραντεβού έχει να κάνει με την απόκτηση ενός σκοπού. Να μην αναλώνεσαι σε dating ενώ δεν ψήνεσαι ιδιαίτερα. Να βγαίνεις με ανθρώπους που σου κάνουν το κλικ και που μπορούν να σου δώσουν αυτά που ονειρεύεσαι. Αντί να μπαίνεις στο Tinder και να κανονίζεις 2-3 ραντεβού την εβδομάδα, μειώνεις τον αριθμό και παίρνεις τον χρόνο σου σε μία καλή γνωριμία.

Η γνώμη των ειδικών

Όπως αντιλαμβάνεσαι, οι ειδικοί σχέσεων είναι υπέρ αυτής της τάσης, γιατί δείχνει στους ανθρώπους ότι δεν υπάρχει λόγος να βιάζονται και πως δεν υπάρχει ο «τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός», όπως λανθασμένα πιστεύουν. Τα ραντεβού αλλάζουν και δεν είναι πλέον τόσο ρηχά όσο στην προ καραντίνας εποχή.

Το ζητούμενο είναι να ακολουθείς τις τάσεις που σε εκφράζουν. Αν, ας πούμε, είσαι σε φάση χαλαρής και ρηχής γνωριμίας, να κάνεις αυτό ακριβώς. Το πρόβλημα ξεκινά όταν υποβάλεις τον εαυτό σου σε μία διαδικασία που δεν του ταιριάζει, μόνο και μόνο επειδή «ε, μόνο έτσι μπορείς να γνωρίσεις κάποιον».