ΥΓΕΙΑ

5 πράγματα που ο γυναικολόγος σου δεν θέλει να κάνεις

Unsplash

Είσαι υπεύθυνη γυναίκα και γνωρίζεις πολύ καλά ότι πρέπει να είσαι συνεπής στο ετήσιο ραντεβού σου με τον γυναικολόγο. Ξέρεις πώς να φροντίζεις τον εαυτό σου (και την ευαίσθητη περιοχή), αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Και επειδή όλοι έχουμε κάποιες απορίες για τις οποίες ντρεπόμαστε και καταλήγουμε να τις γκουγκλάρουμε, παρακάτω θα βρεις αυτά τα 5 πράγματα που ο γυναικολόγος δεν θα ήθελε να κάνεις.

Περιττά προϊόντα

Μπορείς να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου για το ποια είναι τα ενδεδειγμένα προϊόντα για τη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής. «Το αιδοίο έχει μία λεπτή βλεννογόνο με την τέλεια μικροβιακή ισορροπία. Αν πας να το αλλάξεις, αυξάνεις τον κίνδυνο για μόλυνση», εξηγεί η γυναικολόγος Δρ. Suzanne Gilberg-Lenz. Αν είναι δηλαδή να χρησιμοποιείς κάποιο, κάντο με μέτρο. Η περιοχή εξάλλου καθαρίζεται από μόνη της και διατηρεί το σωστό PH.

Κάνεις σεξ μόνο στην ωορρηξία

Όταν προσπαθείς να συλλάβεις, προγραμματίζεις το σεξ ώστε να έχεις αυξημένες πιθανότητες για εγκυμοσύνη. «Έρευνες δείχνουν ότι η συχνή εκσπερμάτιση οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα σπέρματος και αυτό μεταφράζεται σε πιο υγιή εγκυμοσύνη», μας λέει η γυναικολόγος Δρ. Aimee Eyvazzadeh και αυτό αλλάζει αυτά που νομίζαμε ότι ξέραμε.

Εκφράζεις απορίες μία φορά τον χρόνο

Όπως όλες οι σχέσεις χρειάζονται καλή επικοινωνία, έτσι και ο γυναικολόγος σου περιμένει να τον ρωτάς ό,τι θες. Μην περιμένεις μέχρι το ετήσιο ραντεβού για τεστ ΠΑΠ. Πάρε ένα τηλέφωνο ή κάνε μία επίσκεψη.

Ακυρώνεις το ραντεβού λόγω περιόδου

«Τις περισσότερες φορές, η ποσότητα του αίματος δεν μπαίνει εμπόδιο στα κύτταρα που συλλέγονται για το τεστ ΠΑΠ», ενημερώνει η Δρ. Jessica Shepherd. Αν σου έρθει περίοδος και έχεις ραντεβού, ενημέρωσε πρώτα τον γυναικολόγο σου για το μέγεθος της ροής. Εκείνος θα σε καθοδηγήσει ανάλογα.

Ντρέπεσαι να μιλήσεις στον γυναικολόγο για σεξουαλικά θέματα

Προφανώς και είναι ελαφρώς αμήχανο να μιλάς για σεξ και σωματικά υγρά με έναν άνθρωπο που δεν είναι ο σύντροφος ή ένας πολύ καλός σου φίλος. Ο γυναικολόγος σου όμως είναι αυτός που θα σου δώσει απαντήσεις. «Μην φοβάσαι να μιλήσεις για τυχόν πόνους που νιώθεις στο σεξ η για ακράτεια. Ξέχνα τις ντροπές και μίλα για αυτά που σε προβληματίζουν».