ΣΧΕΣΕΙΣ

6 πράγματα που δεν θα σου κάνει ποτέ ένας υγιής σύντροφος

Unsplash

Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη και εικόνα για το τι θεωρείται υγιής σχέση. Δεν μπορούμε να έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες. Μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε στο τι δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτό.

Ένας υγιής σύντροφος μάς αγαπάει, είναι εκεί για εσένα, σε αποδέχεται άνευ όρων και συμπλήρωσε τη λίστα όπως εσύ νομίζεις. Υπάρχουν όμως πράγματα που δεν κάνει, δεν θα έπρεπε και δεν σηκώνουν συζήτηση. Όταν αυτό συμβαίνει, υπάρχουν μέσα σου καμπανάκια που σε ενημερώνουν. Είναι στο χέρι σου να τα ακούσεις και να κάνεις κάτι για αυτό.

Προσπαθεί να σε αλλάξει

Μεγάλη κουβέντα θα μου πεις. Είναι πιθανό να το κάνεις κι εσύ στο ταίρι σου αλλά μάντεψε. Μία υγιής σχέση, κάθε είδους, πρέπει να σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Ακόμα και όταν υπάρχουν προβλήματα και διαφορές, ο καθένας μιλάει για το πώς ο ίδιος νιώθει και ο άλλος θα κρίνει αν θέλει να αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά του. Δεν του το επιβάλλει ο άλλος.

Ασκεί βία

Βία δεν είναι μόνο η σωματική. Είναι και η λεκτική και η ψυχολογική. Η υποτίμηση της προσωπικότητας και το να νιώθεις μία μόνιμη ανασφάλεια για το αν είσαι σε μία καλή σχέση και αν έχεις κάνει μία καλή επιλογή, που σου αξίζει.

Δεν σε βλέπει σαν ίση

Μπορεί να θεωρεί ότι οι γυναίκες είναι κατώτερα όντα ή ότι η δική του προσωπικότητα είναι πιο δυναμική και ισχυρή. Ένας υγιής σύντροφος όμως θεωρεί ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ σας, η γνώμη σου είναι εξίσου σημαντική και είστε μαζί σαν ομάδα και όχι σαν αντίπαλοι.

Δεν σε εμπιστεύεται

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ακραίες καταστάσεις. Δεν δείχνει σε καμία περίπτωση ενδιαφέρον και δεν αποτελεί ένδειξη αγάπης. Ένας άνθρωπος που είναι ελεγκτικός και δεν σου επιτρέπει να κάνεις πράγματα, δείχνει ότι δεν σε εμπιστεύεται. Και αυτή είναι μία πολύ λάθος βάση για να ξεκινήσεις μία (οποιαδήποτε) σχέση.

Δεν έχει διάθεση να λύσει τα προβλήματα

Ακόμα και τα πιο ταιριαστά ζευγάρια, έχουν προβλήματα. Διαφορετικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις που κουβαλούν από τις οικογένειές τους και καλούνται να γεφυρώσουν σε μια σχέση. Η επικοινωνία και η διάθεση πρέπει να είναι αμφίδρομη. Να μπορείς να εκφράζεις τις σκέψεις σου και να βρίσκεις κοινούς τόπους ώστε να εξελιχθεί η σχέση.

Δεν ζητά συγγνώμη

Ό,τι δικαιολογία και αν πεις στον εαυτό σου, δεν γίνεται να έχεις υγιή σχέση με έναν άνθρωπο που δεν παραδέχεται τα λάθη του, δεν κάνει ποτέ ένα βήμα πίσω και δεν ζητά συγγνώμη όταν φταίει. Αυτό το στοιχείο λέει πολλά για τον ίδιο σε πολύ περισσότερα επίπεδα.