ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι σε χωρίζει από την πραγματική ευτυχία; Η λίστα των 3 στόχων

Unsplash

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί η ευτυχία φαίνεται τόσο δυσπρόσιτη; Ακόμη κι όταν έχουμε προσπαθήσει όσο καλύτερα μπορούσαμε ή έχουμε κάνει θυσίες, υπάρχουν φορές που τα πράγματα παραμένουν ακίνητα και τίποτα δεν προοδεύει.

Γράφει η Τζιλ Δούκα MBA, PCC Βραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της Global Academy of Coaching

Πολλοί άνθρωποι μοιράζονται μαζί μου την ανησυχία τους για το ότι το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις επιθυμίες τους. Και νιώθω μια τόσο τρομερή απογοήτευση και αποθάρρυνση που γεμίζει την καρδιά τους.

Η ευτυχία δεν είναι τυχαίες επιλογές

Παρά τη θλιβερή αυτή αναγνώριση, συνεχίζω να τους λέω ότι αυτό που μας λείπει δεν είναι η προθυμία, δεν είναι καν η ειλικρινής προσπάθεια για να γίνουν οι στόχοι μας πραγματικότητα. Εξάλλου, όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Κανένα αποτέλεσμα, όμως, δεν προκύπτει από τυχαίες επιλογές, ακόμη και αν είναι οι σωστές. Το ένα μικρό κομμάτι που μας χωρίζει από την απόλυτη ευτυχία είναι το ότι δεν καταφέρνουμε να ακολουθήσουμε τον τραχύ δρόμο της αυτογνωσίας μέχρι τέλους. Το κλειδί είναι να το θέλουμε ολόψυχα αλλά και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επιτύχουμε.

Ο δρόμος για την επιτυχία περνά μέσα από την ευπρέπεια, την υπομονή και τη συνεπή προσπάθεια. Το Σύμπαν θα εναρμονιστεί με την προσπάθειά μας και θα την αγκαλιάσει με τόσο μεγάλο πάθος, αλλά παρ’ όλα αυτά, θα εξαρτηθεί μόνο από εσένα να προσθέσεις τις τελικές πινελιές.

Η λίστα των 3 στόχων

Έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε ότι έχουμε όλο τον χρόνο στον κόσμο για να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας. Καθώς γερνάμε, δυστυχώς αντιμετωπίζουμε το γεγονός ότι ο χρόνος είναι ένα δώρο που οι περισσότεροι από εμάς σπαταλήσαμε αλόγιστα.

Σίγουρα δεν προτείνω να παραιτηθείς από τη δουλειά σου αύριο ή να ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα χωρίς να σε νοιάζει. Αυτό που σε συμβουλεύω να κάνεις είναι να δημιουργήσεις τώρα μια λίστα με τους 3 κορυφαίους στόχους σου και να προσπαθήσεις να τους δώσεις πραγματική υπόσταση, ρεαλιστική χρονική προοπτική στην οποία θα μπορείς όχι μόνο να οραματιστείς αλλά και να τους βιώσεις.

Σε συμβουλεύω να σταματήσεις απλά τις δικαιολογίες και να βρεις όλους τους λόγους που πρέπει να ακούσεις την καρδιά σου και όχι τον φόβο σου.

 

Έλα στα one to one sessions μας για να διαπιστώσεις την εξατομικευμένη προσέγγιση, τη sur mesure καθοδήγηση, αλλά και το προσωπικό και έμπρακτο ενδιαφέρον για την πορεία του δικού σου προγράμματος.