ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι δείχνουν οι στόχοι σας για την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας

Unsplash

Είστε πραγματικά ελεύθεροι να αποφασίσετε τι θέλετε να γίνετε; Αμφισβητείτε συνεχώς την αξία σας και υποτιμάτε τις δυνατότητές σας; Εάν αισθάνεστε ότι είναι καιρός για μια αλλαγή, τότε πιθανότατα έχετε ήδη αρχίσει να αλλάζετε. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν φοβάστε να κάνετε το μεγάλο βήμα. Το ένστικτό σας ξέρει ότι έχετε τη δυνατότητα να πετύχετε. Και αυτό πρέπει να σας ενθαρρύνει για να το κάνετε να συμβεί πραγματικά.

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC*

Μόνο ένα μεγάλο άλμα πίστης μπορεί να σας μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι είναι εντάξει να το κάνετε ακόμα κι αν περιλαμβάνει ένα ενοχλητικό ξεβόλεμα ή μια τρομακτική ριζική αλλαγή στη ζωή σας.

Εάν σας φοβίζει, πιθανότατα σημαίνει ότι αξίζει τον κόπο να το κάνετε. Αν όχι, είναι πιθανώς ένα άλλο βήμα εκ του ασφαλούς. Και τα ασφαλή βήματα, εντός της ζώνης άνεσής σας, μπορεί να είναι σταθερά, αλλά δεν αφήνουν το πνεύμα σας να μεγαλώσει.

Μην σπαταλάτε άλλο δευτερόλεπτο και μην φοβάστε να κάνετε αυτό που ονειρεύεστε, ακόμα κι αν χρειαστεί να ξεκινήσετε με babysteps. Το να υποτιμάτε τις δυνατότητές σας σαμποτάροντας την εκπλήρωση και την ευτυχία, δημιουργεί το κατάλληλο υπόβαθρο δικαιολογιών για να μην είστε ακριβώς εκεί όπου θέλετε.

Μην διστάζετε να ζητήσετε υποστήριξη που θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε τις πραγματικές δυνατότητές σας. Κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του.

Η σωστή καθοδήγηση όχι μόνο θα ανοίξει το δρόμο για να τολμήσετε και να κατακτήσετε τους στόχους σας, αλλά και θα εξοπλίσει το όνειρό σας με την απαραίτητη ενέργεια για να γίνει μια υπέροχη πραγματικότητα.

 

*Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation

Διαπιστευμένη lifecoach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com