ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να μην βαριέσαι στο σεξ; 4 συμβουλές για να ανανεώσεις τη σεξουαλική σου ζωή

Pexels

Λίγο η έλλειψη πρωτοτυπίας λίγο όσα έχουμε συνηθίσει, υπάρχουν φορές που δεν επιλέγουμε να βγούμε έξω από τη ζώνη άνεσής μας στο σεξ. Και αυτό έχει επίπτωση τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητά του.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να ανανεώσουμε τη σεξουαλική μας ζωή, όταν νιώθουμε ότι έχουμε βαρεθεί το σεξ;

Αποχή μικρής διάρκειας από το σεξ

Από το να το κάνεις υποχρεωτικά και διεκπεραιωτικά, σε συμβουλεύω να πάρεις το χρόνο σου. Πολλοί δεν αισθάνονται άνετα να το συζητήσουν με τον σύντροφό τους, όμως θα στο συνιστούσα μιας και μια αδικαιολόγητη και απροειδοποίητη αποχή μπορεί να κλονίσει την εμπιστοσύνη του και να τον κάνει να νιώσει λιγότερο επιθυμητός. Εξηγήστε του την ανάγκη να ανακαλύψετε εκ νέου τη σεξουαλικότητά σας μέσα από την επιβολή μιας μικρής “νηστείας”.

Η φαντασία έχει τον πρώτο λόγο στο σεξ

Δεν θα σας παραπέμψω σε σκηνές του “50 αποχρώσεις του Γκρι”, όμως καταλαβαίνετε πως η ποικιλία είναι η απάντηση στην ανία και την επανάληψη. Αφήστε κατά μέρος τα ταμπού και ανανεωθείτε. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι extreme, αν δεν συμβαδίζει με τον χαρακτήρα σας. Οποιαδήποτε αλλαγή είναι ικανή να εγείρει την έκπληξη και εκείνη με τη σειρά της να εκτοξεύσει τις ερωτικές σας ορμόνες.

Μην το αφήνετε για αργότερα

Το ξέρω πως οι υποχρεώσεις τρέχουν και τα προγράμματά σας μερικές φορές δεν συμπίπτουν καθόλου. Επομένως είναι σημαντικό να αξιοποιείτε την ευκαιρία όταν σας δίνετε, ακόμα και αν δεν είναι η πιο βολική στιγμή ή αυτή που φανταζόσαστε. Όλοι θέλουμε ένα ρομαντικό δείπνο υπό το σεληνόφως να προηγείται μιας εκρηκτικής ερωτικής συνεύρεσης, όμως πρέπει πάντα να παίρνουμε το καλύτερο από όσα έχουμε τη δεδομένη στιγμή στα χέρια μας και όχι αργότερα.

Φροντίστε την εικόνα σας

Πρώτα από όλα πρέπει να νιώθετε οι ίδιοι σεξουαλικοί και επιθυμητοί. Περιποιηθείτε το σώμα σας, φορέστε ένα όμορφο άρωμα, ένα όμορφο σύνολο. Στατιστικές έχουν δείξει πως απολαμβάνουμε περισσότερο το σεξ όταν νιώθουμε οι ίδιοι καθαροί και όμορφοι. Οπότε μην αφήνετε την εικόνα σας στην τύχη της.

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com