ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιος γυναικείος οργασμός; Εδώ κάποιοι δεν ξέρουν την κλειτορίδα. Νέα έρευνα μάς δείχνει τον δρόμο προς την αλλαγή

When Harry Met Sally - 1989

Είναι δυνατόν να μιλάμε ακόμα για τον γυναικείο οργασμό, εν έτει 2021; Ναι, είναι, αν σκεφτείς ότι οι γυναίκες ακόμα διεκδικούμε βασικά δικαιώματα και όταν η κλειτοριδεκτομή συνεχίζει να υφίσταται σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα της Durex, η πλειοψηφία των γυναικών δεν έρχεται σε οργασμό κατά τη διάρκεια του ετεροφυλόφιλου σεξ, πράγμα που δεν μπορούμε να πούμε για τους άντρες. Γεγονός που είναι αρκετά λογικό (not) αν αναλογιστούμε ότι η σεξουαλική εκπαίδευση απουσιάζει, τόσο από τα σχολεία, όσο και από το οικογενειακό περιβάλλον. Το ίδιο και ο οργασμός μας.

Ποιος οργασμός; Εδώ δεν ξέρουμε την κλειτορίδα

Αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία του ενήλικου πληθυσμού δεν γνωρίζει κατά πού πέφτει η κλειτορίδα και πιστεύει ότι η διείσδυση αρκεί ώστε να έρθουμε σε οργασμό. Αν συνυπολογίσεις και την απεικόνιση του σεξ μέσα από τις ταινίες πορνό, αυτό ήταν. Η εικόνα που έχουμε για το σεξ και τον οργασμό δεν είναι και πολύ ρεαλιστική. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, απουσιάζουν οι βασικές γνώσεις. Σε περίπτωση που δεν σου ακούγεται σοκαριστικό, μάθε ότι το 25% των ανδρών πιστεύει ότι ο γυναικείος οργασμός είναι παιχνιδάκι, ενώ το 56% θεωρεί ότι ο γυναικείος οργασμός δεν είναι απαραίτητος για να περάσει καλά μία γυναίκα. Βαθιά ανάσα και συνεχίζουμε.

Πάνω από όλα η απόλαυση του άντρα

Αυτό είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, πάνω στο οποίο εκπαιδευόμαστε από πολύ μικρή ηλικία, κυρίως σε κοινωνικό επίπεδο. Η προηγούμενη γενιά μάς δίδαξε ότι η ανδρική απόλαυση είναι πάνω από όλα και πως η δική μας έρχεται δεύτερη, Πράγμα αρκετά τραγελαφικό, αν σκεφτείς ότι ο γυναικείος οργασμός είναι πολύ πιο πολύπλοκος, ανατομικά μιλώντας. Το δεύτερο πρόβλημα που μάς έχει διδάξει η κοινωνία είναι ότι όταν μία γυναίκα απολαμβάνει το σεξ και διεκδικεί τον οργασμό της, δεν είναι αξιοπρεπής και κατατάσσεται στις τσούλες (slut shaming δηλαδή).

Μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα στον οργασμό;

Μπορεί οι άντρες να μην γνωρίζουν (στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον) πώς να φέρουν μία γυναίκα σε οργασμό, αλλά ας στρέψουμε την προσοχή μας σε εμάς και πώς εμείς το διαχειριζόμαστε. Ναι, θα έπρεπε όλοι να είμαστε σωστά εκπαιδευμένοι αλλά εφόσον δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, για την ώρα, μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τον εκάστοτε παρτενέρ.

Όταν βάζουμε ως προτεραιότητα τη δική μας απόλαυση, μαθαίνουμε ότι επιβάλλεται να καθοδηγήσουμε, να επικοινωνήσουμε και να μιλήσουμε ανοιχτά για το πώς θα επιτύχουμε τον οργασμό μας. Μέχρι λοιπόν να έρθει η μέρα που οι άνθρωποι θα ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή, γνωρίζοντας τουλάχιστον τα βασικά, να θυμάσαι ότι:

  • Ψάξε μόνη σου και διάβασε για όσα σε ενδιαφέρουν γύρω από το σεξ
  • Να μιλάς ελεύθερα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα και να αποβάλεις κάθε συστολή
  • Σεξ δεν είναι μόνο η διείσδυση
  • Ανακάλυψε μόνη σου τον εαυτό σου, ώστε να ξέρεις τι και πώς σου αρέσει
  • Θέσε ως προτεραιότητα τη συναίνεση και μην κάνεις κάτι που δεν θέλεις
  • Μίλα δυνατά και καθαρά για τον γυναικείο οργασμό. Καθοδήγησε, εξήγησε και μην περιμένεις να γίνουν τα πράγματα από μόνα τους.