ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πώς φαντάζεσαι την ιδανική μέρα για εσένα; Το μυστικό που θα σε φέρει πιο κοντά στην ευτυχία

Unsplash

Κρύβεις την ευτυχία μέσα στην ασάφεια και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις να χτίζεις το όραμά σου; Ίσως είναι τώρα η στιγμή να σκεφτείς πώς και τι είναι αυτό που θέλεις να ζήσεις. Ποια είναι, λοιπόν, η μέρα που όταν θα τη ζήσεις, θα θέλεις να είναι έτσι όλη σου η ζωή;

Από την Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Οι περισσότεροι ορίζουμε την ευτυχία σαν μια έννοια με ασαφή και αόριστα όρια. Έχει έρθει, λοιπόν, η ώρα να οραματιστείς ακριβώς τι σημαίνει ευτυχία για εσένα. Σίγουρα ποθείς την ευτυχία, αλλά κρυμμένη πίσω από γενικότητες και ασάφειες, δεν μπορεί παρά να στέλνεις ένα πολύ μπερδεμένο μήνυμα στο Σύμπαν για το πώς βλέπεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο. Κι όσο δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις, τόσο πιο πολύ αυτό δεν έρχεται γιατί πολύ απλά δεν ξέρεις πώς ακριβώς να το χτίσεις.

Οι περισσότεροι απλά περνάμε τον χρόνο μας και δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που θα μας έκανε πραγματικά χαρούμενους. Οραματίσου όλες τις λεπτομέρειες της τέλειας μέρας σου. Από το πώς ξυπνάς, μέχρι τι πρωινό τρως, τι ρούχα φοράς, πώς είναι το σπίτι σου, ποια είναι η δουλειά σου κι οι τέλειοι συνεργάτες σου.

Φτιάχνοντας ένα λεπτομερέστατο visionboardθα μπορείς ανά πάσα στιγμή να ανατρέχεις στους στόχους αλλά και να τους επαναπροσεγγίζεις με άλλους τρόπους αν αυτοί που είχες προβλέψει δεν ευδοκιμούν. Ο στόχος, όμως, θα παραμένει πάντα εκεί. Και αργά ή γρήγορα, με τον έναν τρόπο ή τον άλλον, αν τον έχεις προσδιορίσει με τόση σαφήνεια, νομοτελειακά θα τον επιτύχεις.

Οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι ξεκινούν από το end in mind. Ξεκίνα, λοιπόν, να σκέφτεσαι ποια είναι η ιδανική για εσένα ζωή. Από τη στιγμή που θα αρχίσεις να δουλεύεις πάνω στο όραμά σου, θα συμβαίνουν αλυσιδωτές αναπάντεχες «εκπλήξεις» που θα σε οδηγούν όλο και πιο κοντά του.

Αν θες την ευτυχία, πρέπει να τη ζητήσεις και να τη δουλέψεις όπως ακριβώς την έχεις οραματιστεί. Για να βρεθείς σε εκείνο το σημείο, πρέπει να ξέρεις τι και πώς πρέπει ακριβώς να το κάνεις. Οι γενικότητες μόνο στην αναβολή και την καθυστέρηση σε οδηγούν.

Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη lifecoach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com