ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Οι 4 τροφές που σου εγγυώνται άριστη υγεία (όλο τον χρόνο)

Unsplash

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής τιμάται στις 16 Οκτωβρίου αλλά εμείς εδώ θυμόμαστε σε καθημερινή βάση τη σημασία της διατροφής σε κάθε κομμάτι της ζωής μας.

«Είμαστε αυτό που τρώμε» λέει ένα ρητό και είναι αλήθεια. Οι τροφές που επιλέγουμε να δώσουμε στον οργανισμό μας, επηρεάζουν πρωτίστως τη λειτουργία του και εν συνεχεία το πώς δείχνουμε. Και όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Ισορροπημένη διατροφή σημαίνει ότι φροντίζω να τρέφομαι από όλες τις απαραίτητες ομάδες και δίνω ακόμη μεγαλύτερη βάση σε εκείνα τα συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Η διατροφολόγος Δέσποινα Παπαδοπούλου μάς υπενθυμίζει 4 πολύ σημαντικές τροφές που πρέπει να αντέξουμε στη ζωή μας γιατί έχουν απίστευτα οφέλη. Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής είναι μία ακόμη ευκαιρία να θυμόμαστε ότι πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τον σώμα μας και την υγεία του.

Βασιλικός πολτός (όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής)

Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα. Αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, τη γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση.

Μέλι

Ένα τρόφιμο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Έχει αντιμικροβιακές, επουλωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.

Ρόδι

Το γλυκό αυτό φρούτο ρυθμίζει τον γλυκαιμικό δείκτη και τα επίπεδα σακχάρου. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες με τις αντικαρκινικές ουσίες του και συμβάλει στην καταπολέμηση του καρκίνου του εντέρου.

Τζίντζερ

Περιέχει αναρίθμητα θρεπτικά συστατικά, με βασικά το κάλιο, τον ψευδάργυρο και τις πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει τα σάκχαρα στο αίμα και έχει επουλωτική δράση. Βοηθά επίσης στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου. Έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση. Άρα το ηθικό δίδαγμα είναι ότι το τζίντζερ δεν είναι μπαχαρικό. Είναι θησαυρός.

*Ευχαριστούμε τη διατροφολόγο Δέσποινα Παπαδοπούλου. Μπορείς να βρίσκεις εδώ πολύτιμα διατροφικά. tips της ειδικού.