SEX

Οι μεγαλύτεροι μύθοι των σχέσεων

Τις σχέσεις τις κάνουν οι άνθρωποι, ζώντες οργανισμοί που αλλάζουν, εξελίσσονται και διαφέρουν. Γιατί να στηρίζεις τη σκέψη σου σε μύθους και στερεότυπα; Κανόνες με δεκάδες εξαιρέσεις μας κάνουν να ελπίζουμε.

Δημιουργούνται συγχύσεις και το χάνουμε το παιχνίδι. Όταν ακούς όλους τους ειδικούς να ισχυρίζονται πως οι σχέσεις έχουν μία προκαθορισμένη μορφή κι η δική σου απέχει έτη φωτός, τότε είναι που σε πιάνει ένα κάτι, ένα σφίξιμο.

Σε πιάνει μία απογοήτευση, παραδέξου. Να σου λένε όλοι να κινηθείς δεξιά κι εσύ να διατηρείς συνεχή πορεία προς τα αριστερά. Οι σχέσεις είναι για να αμφισβητείς τα δεδομένα και να θέτεις νέα κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

Καλά τα παραμύθια αλλά μονάχα για νανούρισμα. Οι μύθοι μπορεί να διαλύσουν τη σχέση σου. Δεν είμαστε για καταστροφές.

Η ζήλια βοηθά τη σχέση

Τι λες παιδί μου; Δηλαδή αν κάνεις ή σου κάνει έλεγχο κάθε ανά πέντε δευτερόλεπτα, σε παίρνει ή τον παίρνεις για να δεις πού είναι, τι βλέπει, με ποιον, πώς και γιατί θα είστε ευτυχισμένοι; Μην μπερδεύεις το ενδιαφέρον με το συνεχές πρήξιμο. Δε σημαίνει πως σε αγαπάει ή τον αγαπάς αν κάνεις σκηνές ζηλοτυπίας κι αν λυσσάς κάθε φορά που νομίζεις ό,τι κάτι δεν πάει καλά. Η ζήλια είναι αρρώστια, δεν είναι απόδειξη αγάπης.

Η απιστία είναι αναπόφευκτη στις μακροχρόνιες σχέσεις

Ποιος τα λέει αυτά; Οι άπιστοι ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το παραπάνω κλισέ. Η απιστία δεν σχετίζεται με τη διάρκεια της σχέσης αλλά με τα μυαλά που κουβαλά το ζευγάρι. Μπορεί να σε απατήσει την πρώτη εβδομάδα, μπορεί και ποτέ. Σε καμία περίπτωση μία μακροχρόνια σχέση δεν μπορεί να δικαιολογήσει το κέρατο.

Εάν ραγίσει το γυαλί, δεν ξανακολλάει

Και πες πως τελικά έγινε αυτό που δεν έπρεπε να συμβεί και για να  περάσεις από την τραπεζαρία στο χολ πρέπει να σκύψεις για να μη βρεις στο κόντρα πλακέ. Μην είσαι απόλυτη και μη λες μεγάλα λόγια. ”Δε θα σε συγχωρήσω ποτέ, μου κατέστρεψες τη ζωή” κι άλλα τέτοια με έμπνευση από Λάμψη και Νίκο Φώσκολο. Άσε ένα παραθυράκι ανοιχτό. Η συγχώρεση δεν είναι αδυναμία. Σίγουρα σε πρόδωσε ή τον πρόδωσες αλλά μπορεί να είστε πάλι μαζί, ακόμα και μετά από το ράγισμα.

Θα σ’ αγαπώ για πάντα

Η μεγαλύτερη αηδία όλων των εποχών. Συνοδεύεται συνήθως από ομόρριζα τύπου ”Θα σ΄αγαπάω για πάντα, παντοτινή μου αγάπη γιατί είσαι η αγαπημένη μου”. Χάλια. Το πάντα δεν υπάρχει, μην τρώτε αμάσητο το παραμύθι.

Το πρώτο διάστημα της σχέσης, δείξε μόνο τον ”καλό σου εαυτό”

Ναι και μετά τρέχα να κρυφτείς. Πρέπει να δείξεις και να σου δείξει τον πραγματικό εαυτό από το πρώτο λεπτό. Θέλεις να ζεις μέσα στο ψέμα και μετά να σου ‘ρθει κεραμίδα όταν ο αληθινός εαυτός βγει στην επιφάνεια; Άλλον ερωτεύτηκες κι άλλον ανακάλυψες στην πορεία; Μέγα σφάλμα. Να σε αγαπήσει και να τον αγαπήσεις για αυτό που είσαι και που είναι κι όχι για αυτό που κατάφερες ή κατάφερε να υποδυθεί στις απαρχές της γνωριμίας σας.

Εάν κοιμηθείς μαζί του από το πρώτο ραντεβού, δε θα τον ξαναδείς ποτέ

Ποιος μπορεί να σου υπογράψει την παραπάνω διαπίστωση; Κάποιος; Κανείς; Μακριά από εμάς οι γενικεύσεις. Επειδή θέλησες να περάσεις καλά σημαίνει πως δεν είσαι σοβαρό κορίτσι για σχέση; Το αν ταιριάζετε ή όχι δεν εξαρτάται από το πόσο γρήγορα έβγαλες το crop top σου.

Εάν είστε πραγματικά ερωτευμένοι, το πάθος δε φεύγει ποτέ

Λυπάμαι που σας το λέω αλλά το πάθος φεύγει και δεν ξαναγυρίσει που να χτυπιέσαι σαν το χταπόδι στα βράχια της Αλόννησου. Μην αισθάνεσαι ενοχική αν νιώσεις πως το πάθος του πρώτου καιρού δεν υπάρχει πια. Παραμένει ο έρωτας αλλά αλλάζει μορφή.

Ένα παιδί ”δένει” τη σχέση

Μην το σκεφτείς ούτε για μία στιγμή. Αν έχεις σκοπό να μείνεις έγκυος για να κρατήσεις τη σχέση σας τότε θα φέρεις στον κόσμο έναν δυστυχισμένο άνθρωπο. Τα παιδιά δεν είναι λύση ανάγκης αλλά προϊόν ατελείωτης αγάπης.

Ο έρωτας περνά από το στομάχι

Ο έρωτας κάνει στάση μονάχα στην καρδιά, ενίοτε και στο μυαλό. Για στομάχι δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Τα κατάλοιπα μίας άλλης εποχής που ήθελαν τη γυναίκα νοικοκυρούλα που έπρεπε να μένει σπίτι και να μαγειρεύει στον αφέντη δε μας βρίσκουν σύμφωνες. Δηλαδή αν δεν ξέρεις να φτιάχνεις αβγό μελάτο δεν αξίζεις την αγάπη του;

Ο άνδρας πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση

Το θέμα είναι να γίνει η κίνηση. Ποιος θα την κάνει λίγο μας απασχολεί. Ο άνδρας κυνηγός και η γυναίκα θήραμα ως σχήματα απαντώνται στην Παλαιολιθική περίοδο στη Σιβηρία κι όχι στους Αμπελόκηπους του 2014.

 

Το Ladylike.gr το έχει μελετήσει το θέμα

Το sex toy που θα κάνει τον κόσμο καλύτερο για τις γυναίκες

Γιατί οι μισές γυναίκες επιμένουν στο “δεν παντρεύομαι”

Άντρες απωθημένα; Πάτα Ctrl+Alt+Del