ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι άντρες μυρίζονται τη γυναικεία ερωτική διάθεση. Κυριολεκτικά

Unsplash

Δεν είναι αστείο, δεν είναι καν λογοπαίγνιο. Οι άντρες μπορούν να καταλάβουν πότε έχεις όρεξη για σεξ, μέσω της όσφρησής τους. Μπορεί να τον κατηγορείς όταν δεν καταλαβαίνει γιατί έχεις τσαντιστεί που η κουζίνα είναι χάλια, αλλά όχι, αυτό το πιάνει στον αέρα. Και η εξήγηση δεν είναι ρομαντική. Είναι εντελώς επιστημονική.

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κεντ, οι άντρες μπορούν να βρουν τη διαφορά μεταξύ των γυναικών που έχουν ερωτική διάθεση και εκείνων που δεν είναι σε mood. Και όχι μόνο αυτό. Απεδείχθη ότι γοητεύονται περισσότερο από εκείνες που θέλουν σεξ.

Η ικανότητα της όσφρησης

Η αίσθηση της όσφρησης παίζει τον δικό της ρόλο στην ερωτική διάθεση και το ξέρουμε εδώ και χρόνια. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες μπορούν (υποσυνείδητα) να καταλάβουν πότε έχεις ωορρηξία και έλκονται περισσότερο από τις γυναίκες, σε εκείνες τις ημέρες του μήνα. Άλλες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες γοητεύονται από άντρες των οποίων τα γονίδια του ανοσοποιητικού είναι διαφορετικά από τα δικά τους.

Τα νέα ευρήματα

Η νέα έρευνα πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα. Ο Δρ. Arnaud Wisman, ψυχολόγος και επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας θέλησε να εξερευνήσει το κατά πόσο οι άνθρωποι επικοινωνούν μέσω χημικών σημάτων, όπως η μυρωδιά. Για την ολοκλήρωση της έρευνας, ο Wisman ανέλυσε 11 ετεροφυλόφιλες γυναίκες. Συνέλεξε δείγματα από τη μασχάλη τους ενώ παρακολουθούσαν ταινία με ερωτικό περιεχόμενο και ένα ντοκιμαντέρ για το χτίσιμο γεφυριών.

Στη συνέχεια, ανέλυσε 24 ετεροφυλόφιλους άντρες με το να εξετάσουν τις μυρωδιές και να καταγράψουν πόσο τους άρεσε. Συνολικά και όπως θα έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, την πρώτη θέση είχαν τα δείγματα μασχάλης που συνδέονταν με τις ερωτικές ταινίες. Σε άλλα δύο πειράματα που έκανε συμπληρωματικά, κατέληξε στο ότι οι άντρες διεγείρονταν από τον ιδρώτα των γυναικών που είχαν ήδη ερωτική διάθεση. Συνεπώς, η ερωτική τους επιθυμία προκαλούσε διέγερση και στους άντρες. Άρα η όσφρηση βγαίνει πάντα σε καλό.