ΣΧΕΣΕΙΣ

Κανόνες κρεβατοκάμαρας για κάθε μακροχρόνια σχέση

Unsplash

Αν βρίσκεσαι σε μακροχρόνια σχέση, ξέρεις πολύ καλά πώς πάει το πράγμα. Το σεξ μεταβάλλεται, έτσι όπως αλλάζει και η σχέση με το πέρασμα των χρόνων. Δεν γίνεται να σε φτιάχνουν τα ίδια πράγματα, με την ίδια ένταση.

Στην αρχή ήταν όλα αυθόρμητα και εύκολα. Οι ειδικοί έρχονται να το επιβεβαιώσουν λέγοντας πως οι κανόνες του σεξ πρέπει να αλλάζουν και να προσαρμόζονται πάνω στο ζευγάρι. Μετά τον «μήνα του μέλιτος», τις υποχρεώσεις την καθημερινότητας και (ω, ναι) τη βαρεμάρα που ίσως νιώθετε, η ζωή σε καλεί να κάνεις κάποιες αλλαγές. Αν δεν ανήκεις σε αυτό το ποσοστό που έχει ασίγαστο πάθος ακόμα και μετά από δεκαετίες, είναι καλό και ωφέλιμο να υιοθετήσεις τους παρακάτω κανόνες. Και να θυμάσαι ότι είναι απόλυτα φυσιολογικοί για ένα ζευγάρι που βρίσκεται σε μακροχρόνια σχέση.

Ώρα για Κάμα Σούτρα

Το κορόιδευες, σωστά; Έλεγες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσεις να δοκιμάσεις όλες αυτές τις στάσεις και ότι ξέρεις πολύ καλά τι σου αρέσει. Το Κάμα Σούτρα όμως δε σε απαρνήθηκε ποτέ και τώρα ίσως το χρειαστείς. Δεν είναι το κλειδί της απόλαυσης, αλλά φέρνει έναν αέρα ανανέωσης (και ενημέρωσης) σε μία μακροχρόνια σχέση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θησαυρούς θα ανακαλύψεις.

Σεξουαλικό μενού (το χρειάζεται κάθε μακροχρόνια σχέση)

Έτσι ακριβώς όπως το ακούς. Ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο. Γράψτε ο καθένας αυτά που του αρέσουν και ανταλλάξτε τα. Ορίστε και μερικά ενδεικτικά παραδείγματα. Ορεκτικά: μασάζ, δέσιμο ματιών και χάδια σε συγκεκριμένα σημεία. Κυρίως: όχι απαραίτητα διείσδυση. Μπορεί να είναι το στοματικό σεξ. Ό,τι προτιμά ο καθένας. Επιδόρπιο: και πάλι μασάζ, αγκαλιές ή dirty talk.

Μη σεξουαλικές κινήσεις (και όχι μόνο σε μακροχρόνια σχέση)

Γενικά μιλώντας, τείνουμε να υποτιμάμε τη σημασία των πραγμάτων που δεν είναι καθαρά σεξουαλικά. Τα απλά χαλαρωτικά μασάζ, τα αναμμένα κεριά και οι αγκαλιές με διάρκεια, είναι κινήσεις που δεν αντικαθιστούν απαραίτητα το σεξ, αλλά κρατούν τη σχέση δυνατή.

Αλλαγή προγράμματος

Ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι έτσι. Αν έχεις συνηθίσει να κάνεις σεξ τα Σαββατόβραδα ή το απόγευμα της Τρίτης, κάνε μία αλλαγή και δοκιμάστε μέρες και ώρες που δε συνηθίζετε. Κι όμως, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Σέξι εσώρουχα

Δεν υπάρχει λόγος να αγοράζεις σέξι περιβολή κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά καθετί μικρό βοηθά. Καταρχάς, βάζει κι εσένα την ίδια σε ένα πιο ερωτικό mood. Αντικειμενικά, δεν γίνεται να είσαι πάντα με τις πιτζάμες και να περιμένεις να περάσεις από διάθεση Netflix σε διάθεση σεξ.

Άσε τη λίμπιντο να κάνει τη δουλειά της

Μην τα βάζεις με τον εαυτό σου αν βλέπεις ότι οι εξάψεις σου ανεβοκατεβαίνουν. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι απολύτως φυσιολογικό. To παν είναι να ακούς το σώμα σου και να επικοινωνείς ανοιχτά με τον σύντροφό σου.

Κάνε και λίγο sexting

Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Αντί να του στέλνεις μόνο τη λίστα του σούπερ μάρκετ και το ραντεβού του στον οδοντίατρο, στείλε μηνύματα που είναι πιο hot. Όπως τι θέλεις να του κάνεις όταν γυρίσεις το βράδυ στο σπίτι.